2013-06-19 08:38:16
Φωτογραφία για Κλείνει η πώληση του ΔΕΣΦΑ, νέα βελτιωμένη προσφορά από SOCAR στα 400 εκατ. ευρώ!
Νέα, βελτιωμένη προσφορά, ύψους 400 εκατ. ευρώ, για την αγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ κατέθεσαν το απόγευμα της Τρίτης οι Αζέροι της SOCAR.

Πρόκειται για τίμημα κατά 70 εκατ. ευρώ πάνω από την αποτίμηση του 66% του ΔΕΣΦΑ που έκανε για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ο ανεξάρτητος αποτιμητής της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης.

Τις παραπάνω πληροφορίες μεταφέρουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι τελικά οι Αζέροι πείστηκαν πως οι παραδοχές που συνόδευαν την αρχική τους προσφορά (σχετικά με τα χρέη και την καθαρή θέση του ΔΕΣΦΑ) δεν ανταποκρίνονταν στα πραγματικά δεδομένα της εταιρείας.

Οι ίδιες πηγές λένε πως ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, οι Αζέροι δέχθηκαν να αυξήσουν κατά πολύ το αρχικό τους τίμημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνονταν σε επίπεδα αρκετά κάτω των 350 εκατ. ευρώ.

Ορισμένες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι ανέρχονταν στα 305 εκατ. ευρώ.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η νέα, βελτιωμένη προσφορά της SOCAR θα έρθει στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ που συνεδριάζει την Πέμπτη, προκειμένου να εγκριθεί. Εφόσον αυτό συμβεί, θα ολοκληρωθεί μια ιδιωτικοποίηση που με βάση τις αρχικές ενδείξεις βρισκόταν επί ξυρού ακμής.
energypress
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ