2013-06-19 08:39:17
Φωτογραφία για ΕΣΡ: Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ
«Είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει άκυρες ή έγκυρες τις αποφάσεις. Εμείς δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τις υπουργικές αποφάσεις» ανέφερε σχετικά με το θέμα κλεισίματος της ΕΡΤ και της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Ιωάννης Λασκαρίδης.

«Περιμένουμε να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει με το θέμα» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν εξέπεμπε με άδεια του ΕΣΡ, αλλά με διάταξη νόμου. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ (υπουργείο Οικονομικών) για εκπομπή. Σε ό,τι αφορά την εκπομπή που έγινε τη Δευτέρα και την οποία μετέδωσε η Digea σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Συμβούλιο δεν είδε καμία τέτοια εκπομπή», σημειώνοντας πως η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμψει όσο μπορεί πιο γρήγορα.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης ενημερώνει για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και πως, με τη σχετική απόφαση, έχουν μεταφερθεί στο Δημόσιο αυτοδικαίως και οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο κ. Μάναλης, με την ιδιότητα του ειδικού διαχειριστή του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, ενημερώνει το Συμβούλιο ότι έγινε ενεργοποίηση των συχνοτήτων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε.

http://ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ