2013-06-19 10:11:03
Φωτογραφία για Τράπεζα Κύπρου: Κλιμακωτές μειώσεις μισθών μέχρι και 30% από 1/6/2013 περιλαμβάνει η συμφωνία με την ΕΤΥΚ
Κλιμακωτές μειώσεις μέχρι και 30% στους μισθούς περιλαμβάνει η συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και η ΕΤΥΚ Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Τράπεζας Κύπρου, το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και η ΕΤΥΚ έχουν καταλήξει σε συμφωνία αναφορικά με τις αποκοπές-μειώσεις μισθών και επιδομάτων του συνόλου των υπαλλήλων του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου στην Κύπρο.

Οι μισθολογικές μειώσεις είναι κλιμακωτές και φτάνουν μέχρι και το 30%, ενώ τα επιδόματα καταργούνται ή μειώνονται στο 50%.

Όσον αφορά το σχέδιο εθελουσίας αποχώρησης, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, αναφέρεται. Δεν έχει γίνει ακόμη αναφορά στο bonus των πέντε μισθών για όσους αποφασίσουν να αποχωρήσουν εθελοντικά αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα ισχύσει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι μισθολογικές μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και φθάνουν μέχρι το 30% ενώ τα επιδόματα μειώνονται στο 50%.


Διευκρινίζεται ότι οι μειώσεις που έχουν γίνει ήδη στο προσωπικό της Λαϊκής Τράπεζας συνυπολογίζονται στις μειώσεις που συμφωνούνται τώρα.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των μισθών, οι αποκοπές που εφαρμόσθηκαν στην πρώην Λαΐκή Τράπεζα από 01/10/2012 τερματίζονται και από 01/06/2013 εφαρμόζονται οι ακόλουθες αποκοπές από τις ετήσιες απολαβές (βασικός + τιμάριθμος) όλου του προσωπικού ως εξής:

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο μέγιστος ετήσιος μισθός της κλίμακας του Γενικού Διευθυντή θα είναι σύμφωνα με το μέγιστο μισθό της κλίμακας του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Σήμερα ανέρχεται στις €132,224.

Μειώνονται κατά 50% όλα τα συμβατικά επιδόματα, καταργούνται όλα τα μη συμβατικά επιδόματα, καταργείται το οικογενειακό επίδομα ενώ η παραχώρηση πρόσθετων προσαυξήσεων στο προσωπικό μειώνεται στο 50% για το προσωπικό που λαμβάνει επιπρόσθετη/τες προσαύξηση/σεις και/ή φιλοδώρημα λόγω θέσης εργασίας, ειδικού ωραρίου και απόκτησης επαγγελματικών / ακαδημαϊκών τίτλων.

Η ΕΤΥΚ διευκρινίζει ότι θα δοθεί η δυνατότητα στο προσωπικό να προβεί σε διακανονισμό των δανειακών του υποχρεώσεων για ελάφρυνση του οικογενειακού του προϋπολογισμού. Κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά ανάλογα με τα δεδομένα του κάθε μέλους του προσωπικού.

Τα δάνεια για τα αξιόγραφα, μετοχές θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης όπως των πελατών.

Παρατείνεται επίσης το όριο αφυπηρέτησης. Από 1/6/2013 ανεβαίνει στα 63 έτη, από 1/1/2014 στα 64 έτη και από 1/1/2015 στα 65.

offsite.com.cy
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ