2013-06-19 13:02:04
Φωτογραφία για Νομοθετική ρύθμιση για το Μικρολίμανο ζητά ο Γιάννης Μίχας
από το Γραφείο Τύπου

Να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με τη νομιμότητα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Μικρολίμανο Πειραιά ζήτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μίχας πρόκειται για μια ολόκληρη ζώνη η οποία έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε σημείο αναφοράς για την ψυχαγωγία και διασκέδαση πολιτών από κάθε γωνιά της Αττικής και ως εκ τούτου αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι - από τα λίγα που έχουν απομείνει - της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.

Από την άλλη, πρόκειται για μια περιοχή που έχει υποστεί πολεοδομικές παρεμβάσεις, έναν χώρο στον οποίο έχει αποκλειστεί στους πολίτες κάθε πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο, ενώ σύμφωνα με τα παλιά και αναχρονιστικά πολεοδομικά σχέδια τα καταστήματα είναι μέσα στον αιγιαλό, ενώ στην πραγματικότητα ο αιγιαλός έχει μετατοπιστεί δεκάδες μέτρα μακριά.


Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο κ. Μίχας πρότεινε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με πρωτοβουλία του Δήμου και να εκπονηθεί μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την ιδιαίτερη ταυτότητα που έχει αποκτήσει.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε ένα πρόβλημα να διαιωνίζεται και να παραπέμπεται στις καλένδες. Πρέπει να δοθεί λύση νόμιμη, λύση οριστική που θα διασφαλίζει την ταυτότητα της περιοχής και θα σέβεται το περιβάλλον, την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης μας. Ο Δήμος δεν μπορεί ούτε να αυθαιρετεί, ούτε να παρανομεί, ούτε να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όμως η περίοδος που διανύει η χώρα και η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε ανάκληση αδειών. Το πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ας αναλάβει τώρα ο Δήμος πρωτοβουλία για την επίλυσή του προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση προς την Κυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ