2013-06-19 13:30:05
Φωτογραφία για H ΦΙΛΠΑ μετέτρεψε τους αεροδιαδρόμους του Τατοΐου σε πίστα αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών
Σε μία εκδήλωση που συγκέντρωσε χιλιάδες φίλων των ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η ΦΙΛΠΑ αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το «2o Τατόι Circuit ΦΙΛΠΑ 2013», το σημαντικότερο circuit της ελληνικής αυτοκίνησης. Με τη συμμετοχή 153 κλασικών αυτοκινήτων και 61 ιστορικών μοτοσυκλετών, η ΦΙΛΠΑ προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες που βρέθηκαν την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τατοΐου.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να εισρέουν οι θεατές που ξεπέρασαν τους 5.000 παρά τη ζεστή ημέρα. Με επτά αγωνιστικές εκδηλώσεις και τρεις παρελάσεις ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, και την παρουσίαση του ΚORRES-4, το ενδιαφέρον των θεατών παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη την διάρκεια, ενώ τηρήθηκε κατά γράμμα το πρόγραμμα και η αγωνιστική αυλαία έπεσε στις 13:30.

Το «2o Τατόι Circuit ΦΙΛΠΑ 2013», που καθιστά πλέον θεσμό τα circuit ιστορικών οχημάτων στο Τατόι, οργανώθηκε αποκλειστικά από μέλη της ΦΙΛΠΑ και εθελοντές
. Η διοργάνωση ήταν άρτια, και η απόλαυση των αγωνιζομένων και η ψυχαγωγία των θεατών υψηλή. Ο προσεκτικά μελετημένος σχεδιασμός της διαδρομής, για πρώτη φορά αριστερόστροφα, συνδύασε αρμονικά το θέαμα και την ασφάλεια κι έτσι, όλοι όσοι έλαβαν μέρος έζησαν μια μοναδική οδηγική εμπειρία. Η άψογη συνεργασία μεταξύ συμμετεχόντων και Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και το επίπεδο όλων των οχημάτων, σε συνδυασμό με το «ευ αγωνίζεσθαι» των οδηγών, χάρισε στο κοινό στιγμές από μία άλλη εποχή!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ξεχωριστά ιστορικά οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα Packard 4D που χρονολογείται το 1921, ένα Ford Model A του 1931 και μία Harley Davidson VC, 1.200cc του 1930. Στην στρατιά των αυτοκινήτων στις επιμέρους εκδηλώσεις οι θεατές εντόπισαν εξαιρετικά ΜΙΝΙ Cooper S, Porsche 911RS, Alpha Romeo Veloce, Ford Escort RS και ένα δίχρονο DKW F-12. Ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες υπήρχαν Moto Guzzi, Ducatti, Matchless, BMW και πολλές άλλες μάρκες που μένουν αξέχαστες. Το ενδιαφέρον των θεατών αλλά και των συμμετεχόντων συγκέντρωσε και το Korres Project P4, ένα διθέσιο, παντός εδάφους όχημα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο αρχιτέκτονας-εφευρέτης, Δημήτρης Κορρές. Το όχημα, που είναι το αποτέλεσμα 11 ετών μελέτης και έρευνας, παρουσίασε στο κοινό ο Έλληνας αναβάτης του Rally DAKAR Βασίλης Ορφανός.

Σημαντική ήταν και η συμβολή των χορηγών, οι οποίοι επεφύλαξαν πολλές εκπλήξεις για το κοινό, αλλά και τους αγωνιζομένους. Η Anytime φιλοξένησε στο περίπτερό της το «κτήνος», το γνωστό Fiat 500 της διαφημιστικής καμπάνιας και απόγονο του θρυλικού οχήματος. Οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης, ο Δημήτρης και η Ιωάννα, βρέθηκαν εκεί και φωτογραφήθηκαν με το κοινό, ενώ παράλληλα μοίρασαν αναμνηστικά δώρα. H Algida πρόσφερε 5.000 απολαυστικά σοκολατένια ξυλάκια Magic στο χώρο του κοινού & των Pits, ενώ φρόντισε να δημιουργήσει και μια δροσερή όαση με τις ομπρέλες της. Στα ίδια σημεία, βρέθηκε και η Lipton με το νέο Ice Tea με μέλι δροσίζοντας θεατές και αγωνιζομένους. Στο χώρο της Ultrex, είχε τοποθετηθεί ένα Honda αγώνων F1, και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στο όχημα. Σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία η Shell ενημέρωνε τους θεατές για τα προνόμια του Shell Smart Club και η Gilette πρόσφερε αναμνηστικά δώρα. Τέλος, η Volvo Car Hellas παρουσίασε το μοντέλο της γκάμας Polestar, ενώ η εταιρεία Παπαδοπούλου πρόσφερε υπέροχες μπάρες δημητριακών και τα κλασικά αγαπημένα μπισκότα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης που απένειμε κύπελλα στους νικητές.

Το «2o Τατόι Circuit ΦΙΛΠΑ 2013» εκφράζει όλες τις αξίες της ΦΙΛΠΑ για την διατήρηση του ιστορικού αυτοκινήτου και για την ενίσχυση του πνεύματος ευγενούς άμιλλας και ανταγωνισμού στον χώρο του αυτοκινήτου. Αποτελεί μια γιορτή για όσους αγαπούν το αυτοκίνητο η οποία γίνεται θεσμός.

Οι χρονομετρημένοι γύροι ανέδειξαν τους ακόλουθους νικητές των κατηγοριών της εκδήλωσης:

Γενική Κατάταξη κατηγορίας REGULARITY CLASSIC

ΜΠΟΥΡΛΕΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ / VW GOLF 1983ΦΙΛΗΣ ΚΙΜΩΝ - ΚΟΤΣΑΡΙ∆ΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ / PORSCHE 911 1977ΧΑΡΜΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΦΟΥΝΤΕ∆ΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ / SAAB 96 1962

Κατάταξη κατηγορίας SUPER CLASSIC 2000cc

ΚΑΡΟΤΣΙΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / PORSCHE 911 CARRERA 1974ΛΕΝΤΟΥΔΗΣ ΚΡΙΤΩΝ / PORSCHE CARRERA RSΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ / PORSCHE 911S

Κατάταξη κατηγορίας Εκτός Ιστορικού Συναγωνισμού

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ / TOYOTA STARLET 1982 ΓΕΩΡΓΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / ALFA ROMEO VELOCE 1971 ΠΑΠΑΝ∆ΡΕΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ / BMW E30 1987

Κατάταξη κατηγορίας REGULARITY CLASSIC ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

ΕΩΣ 1960

ΤΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ / BMW R51/3 1953ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ / BSA WM 20 1941ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / HARLEY DAVIDSON WLA 1942

ΑΠΟ 1961

ΔΡΟΥΛΙΣΚΟΣ ΑΛΕΞ / KAWASAKI Z1000 1977ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / BMW R50 1964ΧΑΤΖΗΑΣΛΑΝΗΣ  ΑΡΗΣ / HONDA CX 650 TURBO 1983

Κατάταξη κατηγορίας SUPER CLASSIC ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ