2013-06-19 13:42:03
Φωτογραφία για Προβοκάτσια τουρκικής εφημερίδας στην Άμανπουρ
H φιλοκυβερνητική εφημερίδα Takvim με προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο με τίτλο «βρώμικη ομολογία» ισχυρίστηκε πως συντάκτης της εφημερίδας μίλησε τη δημοσιογράφο του CNN Kρίστιαν Άμανπουρ η οποία φέρεται πως παραδέχονταν πως το CNN ξεσήκωσε τον κόσμο στην Τουρκία και έγραφε πως «όλα τα κάναμε για τα χρήματα». Στις εσωτερικές σελίδες η εφημερίδα έγραφε πως το ρεπορτάζ ήταν ανύπαρκτο απλά το δημοσίευσαν « καθώς το CNN παρουσίασε ψευδείς ειδήσεις για την Τουρκία παρόμοιο κάτι κάναμε κι εμείς»! Μόνο στο πρωτοσέλιδο δεν έγραφε τίποτα γι’αυτό.

Η Άμανπουρ που ενημερώθηκε για το δημοσίευμα μέσω Twitter καταδίκασε το ψευδές δημοσίευμα και έγραψε « ντροπή σας που κάνετε τέτοια πράγματα».

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως αυτό το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που η κυκλοφορία της ξεπερνά τα 300.000 φύλλα, δείχνει τον τρόπο λειτουργίας κάποιων κύκλων στην Τουρκία που προσπαθoύν να πολώσουν το κλίμα με ψευδείς πληροφορίες.

Ο τούρκος πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή είχε δηλώσει πως τις ημέρες των συγκρούσεων κάποιοι διαδηλωτές είχαν εισβάλλει σε τζαμί με τα παπούτσια τους και έπιναν μπίρες.

Διαδηλωτές είχαν μπει σε τζαμί, καθώς μετέφεραν τους σοβαρά τραυματισμένους. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Cumhuriyet και Sözcü ο ιμάμης του τεμένους είχε αναφέρει πως δεν είχε δει κανέναν να πίνει αλκοόλ, παρά μόνο γιατρούς να περιθάλπουν τραυματίες.
onalert.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ