2013-06-19 13:34:03
Φωτογραφία για Παρουσιάζεται το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην παραλία του Βόλου. Το Γραφείο Διαμεσολάβησης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου Φόρμουλας της φοιτητικής ομάδας «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην παραλία του Βόλου έμπροσθεν του κτιρίου Παπαστράτου.

Η ομάδα Κένταυρος δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2009 κι έκτοτε εργάζεται για το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου Formula.

Αποτελείται από 24 προπτυχιακούς φοιτητές με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή κ. Αλέξη Κερμανίδη, και φιλοξενείται στο εργαστήριο «Μηχανικής και Αντοχής των Υλικών» του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στον Πεδίον του Άρεως.

Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που παράγεται εξ ολοκλήρου από φοιτητές του Π.Θ. και η ομάδα θα το παρουσιάσει στο διεθνή διαγωνισμό Formula SAE που διοργανώνεται από την ATA στην Ιταλία το Σεπτέμβριο του 2013.


Αυτή θα είναι η 3η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό FSAE (διαγωνισμός με 500 συμμετέχοντα πανεπιστήμια παγκοσμίως).

Η 1η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 στην πίστα του Varano στην Ιταλία, όπου η ομάδα κατέκτησε την 1η γενική θέση.

Η 2η συμμετοχή ήταν τον Ιούλιο του 2012 στην πίστα του Silverstone στην Αγγλία, όπου η ομάδα κατετάγη 9η (3η θέση στο Design, 5ηθέση στο Business Presentation).

Βασικοί χορηγοί της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι ακόλουθοι: ΟΠΑΠ, Μηχανουργείο Κουτσογιάννη, Συνεργείο Τσαρδακά, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι χορηγοί 100×100.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ