2013-06-19 18:16:10
Φωτογραφία για Ασ. Παπαγεωργίου: Ενδεχόμενη συμφωνία με τη Socar αυξάνει τις πιθανότητες του ΤΑΡ
Εστάλη η νέα βελτιωμένη προσφορά για την ΔΕΣΦΑ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, είναι σημαντικό ότι ο κύριος μέτοχος της αζέρικης πλευράς είναι προσανατολισμένος στην ανάπτυξη των αγωγών, όπως του ΤΑΝΑΡ που θα μεταφέρει το αέριο μέσω Τουρκίας.

Η ενδεχόμενη συμφωνία με την αζέρικη Socar για την πώληση της ΔΕΣΦΑ αυξάνει τις πιθανότητες επιλογής του ΤΑΡ, καθώς «δημιουργούνται άλλου είδους συνέργειες ανάμεσα στο δίκτυο της ΔΕΣΦΑ και του ΤΑΡ», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, είναι σημαντικό ότι ο κύριος μέτοχος της αζέρικης πλευράς είναι προσανατολισμένος στην ανάπτυξη των αγωγών, όπως του ΤΑΝΑΡ που θα μεταφέρει το αέριο μέσω Τουρκίας. «Πλέον ο ΤΑΡ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιλογής, είναι περισσότερα οικονομικά συμφέρων», είπε χαρακτηριστικά ο Ασ. Παπαγεωργίου, που ανέφερε ότι σήμερα τον ενημέρωσαν επίσημα από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν πως έστειλαν την επιστολή με τη νέα βελτιωμένη προσφορά για την ΔΕΣΦΑ.


Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου εάν ισχύει η κυβερνητική δέσμευση ότι θα έρχεται στη Βουλή κάθε συμφωνία για ιδιωτικοποίηση πριν την υπογραφή των συμβάσεων ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να έλθει στη Βουλή».

Αναφερόμενος στην πώληση της ΔΕΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «δεν έχει μόνο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, αλλά και στρατηγικά επιχειρηματικό εμπορικό ενδιαφέρον». Σημείωσε ότι και στο νέο διεθνή διαγωνισμό, που θα διενεργηθεί, θα μπορεί να συμμετέχει η ρωσική GAZPROM.

Υπογραμμίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Γ. Παπαρσένος ανέφερε ότι το έργο της Ρεβυθούσας, που είναι εθνικής σημασίας έργο, ενδέχεται να αυξηθεί το κόμιστρο.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ