2013-06-19 19:21:07
Φωτογραφία για Ώρες αγωνίας για την  Eλλάδα - Ένα βήμα πριν από τις πρόωρες εκλογές
Σε έντονο παρασκήνιο επιδόθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν από την αποψινή δεύτερη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ολες οι λύσεις έχουν πέσει στο τραπέζι και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή, αν και οι αντιθέσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών δείχνουν αγεφύρωτες και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι ορατό.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης κορύφωσαν μάλιστα την αγωνία πραγματοποιώντας συνάντηση μίας ώρας στη Βουλή χωρίς να προβούν σε ανακοινώσεις. Οπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε στους βουλευτές του «επιμένουμε να ανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο μετά τη συνάντηση.

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε μέσω συνεργατών του ότι «πάμε σε κοινή γραμμή και συναντίληψη στα πράγματα» με τον Φώτη Κουβέλη, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


Αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο κ. Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη. «Παραμένει αμετακίνητος στη θέση του να ξανανοίξει η ΕΡΤ χωρίς προϋποθέσεις», ήταν η απάντηση του κ. Βενιζέλου στον κ. Σαμαρά.

Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ. Κουβέλης είναι αποφασισμένος να τραβήξει το θέμα στα άκρα και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δεν υποχωρήσει πλήρως ο πρωθυπουργός στις απαιτήσεις του. Από την Αγίου Κωνσταντίνου δεν αποκαλύπτουν τις κρυφές σκέψεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, προειδοποιούν ωστόσο πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι δεν δέχονται καμία από τις μεσοβέζικες προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Εξαλλοι στο Μαξίμου με τη στάση Κουβέλη

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, πιο αδιάλλακτη εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ στο σχέδιο του πρωθυπουργού για τη νέα δημόσια τηλεόραση. Ο Δημήτρης Σταμάτης έθεσε υπόψη του κ. Κουβέλη όλες τις λεπτομέρειες και τα σενάρια για τη νέα ΕΡΤ και όλα απορρίφθηκαν από την άλλη πλευρά.

«Η ΔΗΜΑΡ ζητάει να ξανανοίξει η παλιά ΕΡΤ. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής. Προφανώς δεν είναι το θέμα η ΕΡΤ, πρόκειται για προφάσεις» διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου πηγές με τις οποίες συνομίλησε το iefimerida.gr

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Κουβέλης δημιουργεί αιφνιδιαστικά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης εδώ και 3-4 μήνες και δείχνει αδιαλλαξία στο να προχωρήσουν κάποιες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Θυμίζουν, μάλιστα, την τελευταία πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η οποία είχε στόχο, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν οι πηγές του Μαξίμου, να τινάξει την κυβερνητική συνοχή στον αέρα και δεν ελάμβανε υπόψη όσα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

«Οταν θα έρθει στη Βουλή ο φόρος για τα ακίνητα, τι θα κάνει ο κ. Κουβέλης; Επανάσταση;» σημειώνουν επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι μεταφέρουν τον εκνευρισμό που υπάρχει στο περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Κουβέλης σε ρόλο... king maker

Στο ερώτημα γιατί ο Φώτης Κουβέλης θα είχε στόχο να τινάξει την τρικομματική κυβέρνηση στον αέρα και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή την ΕΡΤ, οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζουν:

«Θέλει να είναι king maker. Είτε βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ θέλει να έχει το πάνω χέρι στο πολιτικό παιχνίδι για να επιλέγει πρωθυπουργό και να διαμορφώνει πολιτικούς συσχετισμούς».

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να διατηρήσει το αριστερό του προφίλ στο ζήτημα της ΕΡΤ ώστε να καρπωθεί εκλογικά οφέλη και να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς με σύνθημα «να μην αλλάξει τίποτα στο Δημόσιο».

«Η ΔΗΜΑΡ είναι αδιάλλακτη και παρασύρει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο» επισημαίνουν κορυφαίοι παράγοντες δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ