2013-06-19 19:42:34
Φωτογραφία για Δείτε πόσα χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με μία οδοντογλυφίδα!!!
Αν σκέφτεστε την οδοντογλυφίδα, ως τη μόνη απάντηση στο μαρούλι που έχει κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε γιατί τελικά αυτό το μικρό μυτερό κομματάκι ξύλου μπορεί να φανεί σωτήριο σε διάφορες περιπτώσεις. Και για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με το reader’s digest, σας παραθέτουμε ευθύς αμέσως τις 11 χρήσεις- έκπληξη μιας οδοντογλυφίδας.

Υπερχείλισε η κατσαρόλα σας;

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα. Βάλατε λιγότερο νερό, αφήσατε το καπάκι ανοιχτό (αν και αυτό επιμένει να γλιστρά) και ρίξατε λίγο λάδι μέσα στην κατσαρόλα, που βράζετε το νερό για να μη βγει απ’ έξω και ακόμα αποτέλεσμα δεν είδατε; Το νερό συνεχίζει να ξεχειλίζει. Καμία ανησυχία. Τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα, σε οριζόντια θέση, ανάμεσα στο καπάκι και την κατσαρόλα. Αυτό το μικρό ανοιχτό κενό θα αφήσει στο ατμό έξοδο «διαφυγής» γλιτώνοντάς σας από το καθάρισμα.

Για τη …δίαιτα


Προσπαθείτε καιρό να χάσετε κιλά αλλά μάταια. Η σάλτσα που επιμένετε να περιχύνετε πάνω από την κατά τα άλλα θρεπτική σας σαλάτα, πέφτει με εμμονή μέσα στο μπολ καταστρέφοντας και την τελευταία ελπίδα σας να γλιτώσετε κάποιες θερμίδες.

Αντί να «κόψετε» το dressing, κάντε μία μικρή τρύπα με μία οδοντογλυφίδα, όταν το αγοράσετε (χωρίς να αφαιρέσετε το προστατευτικό χαρτί κάτω από το καπάκι) και αφήστε μόνο μία μικρή ελεύθερη πρόσβαση στη σάλτσα σας. Για καλύτερα αποτελέσματα μάλιστα στη δίαιτά σας, αποφύγετε λίγο τη σάλτσα, ανεξάρτητα από τη σωτήρια χρήση της οδοντογλυφίδας.

Ψητές πατάτες στο λεπτό

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να μαγειρέψετε μια ψητή πατάτα, δώστε της…πόδια. Με απλά λόγια, τοποθετήστε τέσσερις οδοντογλυφίδεςστο κάτω μέρος της πατάτας σας και αφήστε όλες τις πλευρές της εκτεθειμένες και έτοιμες για γρήγορο και εύκολο μαγείρεμα.

Τηλέφωνο και πληκτρολόγιο να γυαλίζουν

Επειδή η βρωμιά και η σκόνη δεν κάνουν διακρίσεις, βασιζόμενες στο κατά πόσο εύκολο είναι να τις απομακρύνετε εσείς από εκεί που θα εισχωρήσουν, η οδοντογλυφίδα είναι η λύση στην αιώνια μάχη με το…πληκτρολόγιο ή το καντράν.

Βουτήξτε μια οδοντογλυφίδα σε οινόπνευμα (ή βότκα αν σας είναι πιο εύκολο) και ξεκινήστε αμέσως δουλειά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία μπατονέτα, για πιο μεγάλες εσοχές όμως.

Υπό το φως των κεριών

Εάν βρίσκεστε σε ρομαντική διάθεση, θα ήταν πολύ άδικο να τη χαλάσετε στην προσπάθειά σας να ανάψετε ένα κερί και να καείτε, γιατί δυσκολεύεστε να φτάσετε το φυτίλι. Και σε αυτήν την περίπτωση, η οδοντογλυφίδα μπορεί να γίνει η επέκταση του χεριού σας και να φτάσει σε μέρη, που αδυνατείτε εσείς.

Προσοχή βέβαια, για τη συγκεκριμένη χρήση επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο ξύλινη και σε καμία περίπτωση πλαστική οδοντογλυφίδα, για ευνόητους λόγους.

Ακόμα ψάχνετε την αρχή;

Πόσες φορές δεν έχετε αφιερώσει χρόνο (και κυρίως ψυχική υγεία) στην προσπάθειά σας να ανακαλύψετε πού είναι τελικά η αρχή του σελοτέιπ; Την επόμενη φορά που θα κόψετε ένα κομμάτι, θυμηθείτε να τυλίξετε το τέλος του, γύρω από μια οδοντογλυφίδα και σύντομα θα ευγνωμονείτε, όποιον σκέφτηκε αυτό το κόλπο.

Μμμμμμ, λουκούμι το λουκάνικο

Επειδή είναι δύσκολο να μαγειρέψει κάποιος λουκάνικο ομοιόμορφα, χωρίς να το «κυνηγά» κάθε φορά που αυτό επιμένει να γυρίζει προς τη μία φορά, βάλτε δύο οδοντογλυφίδες στη σάρκα του, εμποδίζοντάς το να κινείται. Η γεύση του θα σας αποζημιώσει.

Ο έλεγχος του σκόρδου

Το άρωμα του σκόρδου πολλοί αγάπησαν, το σκόρδο όμως κανείς (σχεδόν). Για να αποφύγετε να φάτε το σκόρδο αλλά και για να κερδίσετε το άρωμά του, βάλτε το στο φαγητό (και ειδικά όταν μαρινάρετε κρέας) αφού πρώτα το τσιμπήσετε σε μία οδοντογλυφίδα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να το αφαιρέσετε γρήγορα και εύκολα, χωρίς να διαλυθεί μέσα στο γεύμα σας.

Οδοντογλυφίδα, ο επισκευαστής

Εάν το λάστιχο του κήπου σας, έσπασε και έχει μία μικρή διαρροή μην το πετάξετε. Βρείτε την τρύπα και τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα. Σπάστε όση περισσεύει και συνεχίστε το πότισμά σας. Το πρόβλημα λύθηκε.

Για καλλιτεχνίες

Στην περίπτωση που «πιάνουν τα χέρια σας» και είστε και καλλιτεχνική φύση, με τάσεις ανακύκλωσης ρούχων συγκεκριμένα, κάντε την οδοντογλυφίδα σύμμαχό σας στις δύσκολες δουλειές. Όπως για παράδειγμα όταν θελήσετε να κολλήσετε μία μικρή χάντρα ή μία πούλια σε ένα ρούχο σας.

Εάν βρίσκεστε, σε πιο «επαγγελματικό» στάδιο και γνωρίζετε να χρησιμοποιείτε ραπτομηχανή, κάντε το ράψιμο πιο εύκολο. Κάθε φορά που θα σας «φεύγει» η κλωστή ή το ύφασμα κάτω από το ειδικό «πόδι» της μηχανής, τραβήξτε τα με μία οδοντογλυφίδα.

Αντί για «νάρθηκα»

Μπορεί να μην είναι ιδανική στην περίπτωση που χρειαστείτε εσείς νάρθηκα, αλλά αν ένα φυτό, το οποίο μόλις έχετε φυτέψει (αναφερόμαστε φυσικά σε πολύ μικρά μεγέθη) σπάσει, μην απογοητεύεστε.

Τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα ως νάρθηκα και δέστε την με μία κλωστή, έτσι ώστε το αγαπημένο σας φυτό να σταθεροποιηθεί. Όταν «γιατρευτεί» αφαιρέστε την με προσοχή. Με τη βοήθεια της οδοντογλυφίδας θα το καταφέρετε, με χειρουργική ακρίβεια.

aggouria.com

Πηγή: http://tsekouratoi20133.blogspot.com/2013/06/blog-post_9
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ