2013-06-20 07:03:04
Φωτογραφία για Ινδία: Στους 150 οι νεκροί από τις πλημμύρες
Σε τουλάχιστον 150 ανήλθαν οι νεκροί στην βόρεια Ινδία από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες, ενώ σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να προσεγγίσουν περισσότερους από 62.000 προσκυνητές που έχουν αποκλειστεί και τουρίστες.

Η πρόωρη έλευση του μουσώνα προκάλεσε την άνοδο των υδάτων και πλημμύρες στις όχθες του Γάγγη και των παραποτάμων του προκαλώντας κατολισθήσεις και την κατάρρευση σπιτιών στο κρατίδιο Ουταραχάντ.

Από την Κυριακή περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους μόνον στο κρατίδιο αυτό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Μπασκάρ Τζοσί.

Περίπου 50 θύματα ήταν ινδουιστές προσκυνητές που επισκέπτονταν ένα ναό στο κρατίδιο αυτό, το οποίο είναι γνωστό ως «τόπος των θεών» λόγω των πολλών ινδουιστικών ναών που έχει.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία του κρατιδίου εξακολουθούν να προσπαθούν να προσεγγίσουν απομακρυσμένες τοποθεσίες στις χειρότερα πληγείσες περιοχές Ρουντραπραγιάγκ, Σαμολί και Ουταρκάσι, πρόσθεσε ο ίδιος.


Περίπου 11.000 προσκυνητές και τουρίστες διασώθηκαν από τον στρατό χθες, αλλά περίπου 62.790 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι σε πλημμυρισμένες περιοχές, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σούσιλ Κούμαρ Σίντε.

«Οι επιχειρήσεις επισπεύσθηκαν σήμερα και ο στρατός προσπαθεί να διασώσει χιλιάδες που έχουν αποκλειστεί σε πλημμυρισμένες περιοχές και ινδουιστικούς ναούς», σημείωσε ο Σίντε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περίπου 5.000 στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στις χειρότερα πληγείσες περιοχές και 18 ελικόπτερα χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν ανθρώπους και τρόφιμα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε ότι 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο γειτονικό κρατίδιο Χιμασάλ Πραντές και πρόσθεσε ότι από τις καταρρακτώδεις βροχές στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, έχουν χάσει την ζωή τους 22 άνθρωποι.

Εξάλλου στο Νεπάλ, το οποίο συνορεύει με το κρατίδιο Ουταραχάντ, οι νεκροί ανέρχονται σε 19, ενώ οι αγνοούμενοι σε 25 την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Νεπάλ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ