2013-06-20 07:27:03
Φωτογραφία για Πάνω από 2 εκατομμύρια τα κέρδη του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών που έπιασε η αστυνομία!
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, διεθνής πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία την Τουρκία και τη Βουλγαρία, στην ελληνική επικράτεια και τα διακινούσε σε διάφορες περιοχές και σε φυλακές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τη δράση της κατηύθυναν 5 αρχηγικά στελέχη, από τα οποία τα 3, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί έχουν ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για έναν 51χρονο Έλληνα ο οποίος συνελήφθη, έναν 38χρονο Βούλγαρο που είναι έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, έναν ακόμη 38χρονο συμπατριώτη του, ο οποίος δε συνελήφθη κι άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής.

Εκτιμάται ότι η οργάνωση έχει διακινήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 18 κιλά ηρωίνης, ενώ τα κέρδη της από την αγοραπωλησία ναρκωτικών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Πολλά από τα χρήματα κατέληγαν σε χώρες και πόλεις του εξωτερικού (Αλβανία – Τίρανα – Άγιοι Σαράντα και άλλες πόλεις, Βουλγαρία – Πετρσίτσι - Σόφια, Σερβία - Βελιγράδι), ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα αρχηγικά στελέχη λάμβαναν μέσω εμβασμάτων, χρηματικά ποσά προερχόμενα επίσης, από το εξωτερικό (Τουρκία - Κωνσταντινούπολη, Ιταλία – Μιλάνο – Ρώμη – Νάπολη και άλλες πόλεις, Μεγάλη Βρετανία - Λίβερπουλ, Ρωσία – Μόσχα και Βουλγαρία - Πετρίτσι - Σόφια), γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή δράση της οργάνωσης.

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη και Καστοριά συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, από τα οποία τα 23 αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, έγιναν έρευνες σε 20 σπίτια, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες χασίς και ηρωίνης, ναρκωτικά χάπια, δενδρύλλια για χασίς, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά, παραστατικά εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά 60 μελών της οργάνωσης, από τα οποία τα 13 είναι έγκλειστα σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας
. Από αυτά τα 60 μέλη, τα 50 είναι Έλληνες, οι 5 Αλβανοί, οι 4 Βούλγαροι και μία αλλοδαπή από την Ουγγαρία.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται δέκα ακόμα 10 άτομα, σε βάρος των οποίων προκύπτουν κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, τα οποία όμως, δεν αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ