2013-06-20 07:21:25
Φωτογραφία για Να μην κλείσει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού ζητά η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων
Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, η ΠΕΑ, επισημαίνει: «Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλαδική Ένωσης Αρκάδων διαμαρτύρεται εντονότατα για την αβασάνιστη απόφασή σας ως προς το κλείσιμο και τη μεταφορά του ιστορικού 11ου Σ.Π. της Τρίπολης.

Έκπληξη μας κάνει και μας προκαλεί πικρία το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από ένα Αρκά Υπουργό Εθνικής Άμυνας, από ένα απόγονο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη αγνοώντας την ιστορία του 11ου Συνάγματος Πεζικού.

Κύριε Υπουργέ, το κλείσιμο του 11ου Σ.Π. σημαίνει ότι μπαίνει η ουσιαστική ταφόπλακα σε μια στρατιωτική μονάδα που φέρει το όνομα του Απελευθερωτή της Ελλάδος «Στρατόπεδο Θεοδώρου Κολοκοτρώνη» που έχει διαγράψει σημαντική ιστορία στη χώρα μας κι έχει χαράξει την ζωή και τις συνειδήσεις εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων που πέρασαν από αυτό, υπηρετώντας τη Πατρίδα.


Το 11ο Σ.Π. πάλε ποτέ Στρατόπεδο Παπαδόγγονα και νυν Στρατηγού Κολοκοτρώνη έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας στους πολέμους 1912-1913 «η Σιδηρά Μεραρχία», το 1940-1941 οι εφημερίδες της εποχής εκείνης έγραψαν ότι το 11ο ΣΠ υπήρξε η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Στρατού.

Φρονούμε ότι η απόφαση για το κλείσιμό του είναι ένα δυνατό ράπισμα της ιστορίας του τόπου.

Κύριε Υπουργέ,

Υπήρξαν και έλληνες που τον φυλάκισαν στο Παλαμίδη του Ναυπλίου, αλλά υπήρξαν και δύο έντιμοι δικαστές, ο Πολυζωΐδης κι ο Τερτσέτης, που δεν υπέγραψαν την καταδίκη του Γέρου του Μοριά.

«Ρωτάμε εσάς θα υπογράψετε το κλείσιμο του Στρατοπέδου που φέρει το όνομα “Στρατόπεδο Θεοδώρου Κολοκοτρώνη”;».

Κύριε Υπουργέ,

σας υπενθυμίζουμε προεκλογικά στο ξενοδοχείο “Imperial” όπου μας είχατε καλέσει και μας ζητήσατε τη στήριξή μας, τονίζοντας πολλές φορές ότι αισθάνεσθε περήφανος διότι έχετε Αρκαδική Καταγωγή.

Κύριε Υπουργέ,

Εμείς οι Αρκάδες στα σωματεία μας, σε όλο το κόσμο έχουμε το όνομα «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Εμείς σαν Αρκάδες δεν θα αισθανόμαστε όμως περήφανος για εσάς εάν κλείσετε το Ιστορικό 11ο Σ.Π. το οποίο είναι δεμένο με την ιστορία και την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, αφού συνορεύει με τα ταμπούρια του Απελευθερωτή της Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Σήμερα υπάρχουν πολιτικοί που είναι μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, να μειώσουν την ένδοξη Ελληνική Ιστορία και να μειώσουν τη δόξα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την προσωπικότητα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Κύριε Υπουργέ,

Σεβαστείτε την Αρκαδική σας καταγωγή και την αγωνία του Αρκαδικού λαού και ανακαλέστε κάθε σας σκέψη, για το κλείσιμο του 11ου ΣΠ, καθ’ ότι απέναντί σας θα βρείτε μια γροθιά τους Απανταχού Αρκάδες της γης μ’ ένα βροντερό “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ”, με πρωτοπόρο την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων.

Για το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ζαραφέτας

Ο Γενικός Γραμματέας-Πάνος Αναγνωστόπουλος»

Από το wwwpanenarkadon.blogspot

http://www.arcadiaportal.gr/news/na-min-kleisei-11o-suntagma-pezikou-zita-i-panelladiki-enosi-arkadon 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ