2013-06-20 09:20:39
Φωτογραφία για Όαση-κίνδυνος για τη δημόσια υγεία
Ο δήμος καλεί τους πολίτες να απομακρύνουν τα φυτά

Μετέτρεψαν το μουντό δρόμο τους σε έναν λαμπρό πράσινο κήπο και δέχθηκαν εγκωμιαστικά σχόλια από την τοπική αρχή. Αλλά οι κάτοικοι του Rockcliffe Avenue στην περιοχή Whitley Bay στη Βρετανία δεν μπόρεσαν να χαρούν τη μικρή όαση που έφτιαξαν: το ίδιο δημοτικό συμβούλιο που τους επαινούσε τους ζήτησε να διαλύσουν τον κήπο αυτό επειδή αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια!

Οι προσπάθειες των κατοίκων να μεταμορφώσουν το δρομάκι βοήθησαν στο να περιοριστεί η αντικοινωνική συμπεριφορά, αναζωογόνησε τη ζωή στο δρόμο και έκανε τους γείτονες να συνεργαστούν.

Από τότε που η όλη προσπάθεια ξεκίνησε, πριν από έξι χρόνια, οι συμμετέχοντες απέσπασαν πολλά κοινοτικά βραβεία από το συμβούλιο του North Tyneside.

Αλλά όλα αντιστράφηκαν όταν το ίδιο συμβούλιο που απένειμε τα βραβεία άλλαξε στάση κι υποστήριξε πως τα φυτά


είναι επικίνδυνα και μπορεί να εμποδίζουν τους ανθρώπους που κινούνται στο δρομάκι.

Εκείνοι που δούλεψαν σκληρά για τον όμορφο «μυστικό κήπο» λένε πως πρόκειται για γελοιότητα.

«Η περιοχή μεταμορφώθηκε, ξαφνικά βλέπουμε πεταλούδες, σκαντζόχοιρους, μέλισσες και νυχτερίδες. Τα παιδιά από τον κοντινό παιδικό σταθμό έρχονται εδώ για βόλτα», τόνισε ο 55χρονος Mike Kelley που ηγήθηκε της προσπάθειας. «Τώρα το ίδιο συμβούλιο που μας βράβευε μας ζητά να απομακρύνουμε τα φυτά».

Το συμβούλιο ενημέρωσε τους κατοίκους πως αν θέλουν να σώσουν τον κήπο θα πρέπει να αναζητήσουν επιχορηγήσεις για να βρουν πιο κατάλληλες γλάστρες, με προδιαγραφές σύμφωνες με τον κανονισμό.

Σύμφωνα με τον Kelly, που έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα 8.000 λίρες για τον κήπο αυτό, οι περίοικοι είναι ανάστατοι και θυμωμένοι. «Η κοινότητά μας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να ομορφύνει το δρόμο», λέει.

«Ο κήπος έδωσε τόση ευχαρίστηση σε τόσους ανθρώπους. Βελτίωσε την περιοχή, είναι σαν παράδεισος», δήλωσε η συνταξιούχος Jenny Craig.
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ