2013-06-20 12:39:03
Φωτογραφία για Συγχώρα που δεν καταλαβαίνω, τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί…
του Στρατή Μαζίδη

Αριθμοί, μετρήσεις, ποσοστά, αγορές, ελλείμματα, πρωτογενές πλεόνασμα, ύφεση, ανάκαμψη, δείκτες, funds, δευτερογενής αγορα και μια σειρά ακόμη όρων που μπήκαν στη ζωή μας.

Λάθος έκανα. Δεν μπήκαν απλά στη ζωή μας. Την κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, όπως θέλουν.

Άψυχες λέξεις. Δίχως νόημα που η υπόστασή τους έχει τον ίδιο συνδετικό κρίκο, κάτι ψεύτικο. Τα χρήματα. Μια αξία αποτυπωμένη σε χαρτί δίχως όμως αντίκρισμα στην άκρη. Για κάθε 10 υπάρχει 1.

Φτιάξαμε ένα ψεύτικο κόσμο, εγκλωβιστήκαμε μέσα σε αυτόν και τώρα δεν ξέρουμε πως θα βγούμε. Μα αφού όλα είναι ψεύτικα, δεν είναι μες το μυαλό μας; Και γιατί δεν εφαρμόζουμε και μια ψεύτικη λύση για το καλό των ανθρώπων;

Έχουμε ήδη οδηγηθεί σε οριακό σημείο. Οι φιλοί μας πηδούν από τα παράθυρα, οι γονείς μας ευτελίζονται στα γεράματα, τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε ένα κόσμο δίχως αύριο (για την ώρα) και εμείς καθόμαστε μέσα στη μέση του τυφώνα μη ξέροντας τι μας γίνεται.


Για ποια νούμερα λοιπόν και αριθμούς μας μιλούν όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι πολιτικοί;

Εγώ το μόνο που ξέρω είναι τα αμέτρητα “όχι” που έχω πει στα παιδιά μου για τα αναρίθμητα “ΝΑΙ” που λένε αυτοί.

Είναι ο παππούς που είδα στα άγρια μεσάνυχτα στα φανάρια. Είναι τα παιδάκια που κάηκαν έξω από την Καβάλα ή τα παληκάρια στην Κυψέλη γιατί θέλησαν να ζεσταθούν και έκαψαν σκουπίδια. Είναι όλοι αυτοί που καθημερινά μας κουνάνε μαντήλι ρίχνοντας μαύρη πέτρα σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο αλλά και καταραμένο συνάμα τόπο. Είναι ο πατέρας ή η μάνα που στα 45 τους έμειναν άνεργοι με παιδιά που μεγαλώνουν ή ο νεαρός με την κοπέλα που δουλειά δεν μπορούν και δεν πρόκειται να βρουν βλέποντας το τρένο της ζωής να περνά από μπροστά τους δίχως να κάνει μια στάση.

Συγχωράτε με λοιπόν που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί!
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ