2013-06-20 15:26:21
Φωτογραφία για Πάτρα: Μάγεψαν το κοινό οι Τέσσερις εποχές του Vivaldi
Σε ένα κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, η «Ακαδημία Χορού», παρουσίασε το νεοκλασικό μπαλέτο «Τέσσερις Εποχές» σε μουσική Antoniο Vivaldi, προσθέτοντας ακόμα ένα ακόμα σημαντικό έργο στο πλούσιο ρεπερτόριό της.

Μετά την αναβίωση μεγάλων έργων από το κλασικό ρεπερτόριο όπως ο «Καρυοθραύστης», η «Coppélia» και η «Λίμνη των Κύκνων», την οργάνωση της Eβδομάδας Xορού και τις παραστάσεις της επαγγελματικής της ομάδας «Διαδρομές» & «Flashback» η «Ακαδημία Χορού» παρουσίασε για πρώτη φορά ένα χορευτικό έργο βασισμένο στη νεοκλασική κίνηση που χαρακτήρισε το μπαλέτο του 20ου αιώνα, σε σύγχρονο οπτικό σχεδιασμό.

Τέσσερις εποχές, τέσσερις σκηνές, τέσσερις χρωματικές ενότητες όπου οι χορευτές κινήθηκαν με βάση την κλασική τεχνική χρησιμοποιώντας πιο ελεύθερες γραμμές και γέμισαν τη διαχρονική μουσική του μεγάλου κλασικού συνθέτη με την ποιότητα που χαρακτηρίζει πάντα τη δουλειά της «Ακαδημίας Χορού».

Την χορογραφία και τον οπτικό σχεδιασμό «υπέγραψε» η Ελένη Μπαλαφούτη, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ενώ βασικοί συνεργάτες ήσαν η Έφη Παναγιωτοπούλου και η Χριστίνα Κατεργάρη.

Κύριοι χορευτές:

Άννα-Ρόζα Ανδρίτσου, Άννα Αντωνάτου, Άσπα Αντωνάτου, Πούλια Ασημακοπούλου, Γιώργος Δαμάσκος, Σταυρίνα Δεβετζόγλου, Έλενα Κατσίνα, Μαρία Κίκινα, Βάσω Κουτρούμπα, Φωτεινή Λάτα, Αθηνά Πυργιώτη, Αναστασία Τσούτση, Κατερίνα Χρονοπούλου.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ