2013-06-20 16:01:04
Φωτογραφία για Νομιμότητα διαφάνεια και ίδιους κανόνες για όλους ζητούν οι ασφαλιστές
Έντονη αντίδραση των επαγγελματιών ασφαλιστών προκαλούν οι ανακατατάξεις και αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά σε σχέση με την πολιτική προμηθειών και πωλήσεων των ασφαλιστικών εταιριών.

Μάλιστα σε ανακοίνωση των τριών μεγαλύτερων επιμελητηρίων της χώρας που είναι μέλη οι ασφαλιστές γίνεται λόγος για «γενοκτονία» των ασφαλιστών και θέτονται βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο .

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά :

«ΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ” ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι μάρτυρες της μεγαλύτερης “Γενοκτονίας” του Κλάδου των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων.

Με προπαγάνδα μπροστά στην οποία ωχριούν οι μέθοδοι του Γκέμπελς, με συκοφαντίες για τον Κλάδο, με αποφάσεις Δημοσίων Φορέων και με την «καταδρομική» εισβολή στον κλάδο παντελώς άσχετων επιχειρήσεων, κλέβουν μέρα με τη μέρα τον κόπο μας και πολλές φορές και τη ζωή μας.


Ασφαλιστές, πράκτορες, μεσίτες, συντονιστές με ιστορία 20 – 30, ακόμα και 80 ετών, που με αγώνα κρατούσαν την δουλειά τους και ζούσαν την οικογένειά τους, έχουν χάσει πολλούς πελάτες, είναι υποχρεωμένοι να επιβιώνουν με ελάχιστα χρήματα και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο και «απόσυρση».

ΖΗΤΗΜΑ 1

Στο μείζον θέμα. Στον Κλάδο μας δεν ισχυριζόμαστε ότι όλοι είναι Άγιοι. Υπάρχουν χιλιάδες ευσυνείδητοι επαγγελματίες, αλλά και ορισμένοι που δεν τιμούν την ιδιότητα του ασφαλιστή, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε επάγγελμα, σε κάθε Κλάδο, σε όλες της χώρες του κόσμου.

Από το σύνολο των 15.000 διαμεσολαβητών κάθε κατηγορίας σε όλη τη χώρα πόσοι είναι αυτοί; Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ξεπερνούν το 20%. Ποσοστό πολύ μικρότερο από κάθε άλλο κλάδο.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ και μάχονται καθημερινά, αγωνίζονται.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΙΣΧΝΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ να υβρίζεται όλος ο Κλάδος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που κάνουμε αυτή τη δουλειά και δεν θα ανεχτούμε κανένα καθοδηγούμενο «παπαγαλάκι» να παίζει ατιμώρητο με την αξιοπρέπεια μας. Ας γνωρίζουν άπαντες ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

ΕΒΓΑΛΕ μια ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος για οφειλές 900 εκατομμυρίων.

ΛΟΙΠΟΝ:

• Ποιοι εμποδίζουν μια εταιρία να καταγγείλει τη σύμβαση συνεργάτη που δεν είναι συνεπής;

• Σε ποια χώρα της Ευρώπης ή του πλανήτη ή σε ποιο επάγγελμα παρενέβη η Πολιτεία στις σχέσεις συναλλαγής μεταξύ επιχειρήσεων;

• Ποιος εμποδίζει σήμερα τις εταιρίες να καταγγείλουν τις συμβάσεις τους και να ασκήσουν οποιοδήποτε ένδικο μέσο θέλουν για να πάρουν τα χρήματα τους;

• Γιατί κάποιες εταιρίες συνεχίζουν και συνεργάζονται με διαμεσολαβητές που γνωρίζουν ότι έχουν καταδικαστεί για οφειλές τους σε άλλες εταιρίες;

• Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν ασκούν το δικαίωμα της είσπραξης όταν εκείνες το θέλουν και μήπως δεν επιβάλουν σε όσους θέλουν την είσπραξη ασφαλίστρων από τις ίδιες; Με άλλα λόγια τυπώνω – πληρώνω ή πληρώνω – τυπώνω κοκ;

Αν δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ας κλείσουν. Σε κάθε περίπτωση όμως να μην εμφανίζονται σαν τις αθώες περιστερές που τις κοροϊδεύουν κάποιοι επιτήδειοι ασφαλιστές, τους οποίους χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρίες ως βολικό άλλοθι προκειμένου να αποκρύψουν τα δικά τους τραγικά διαχειριστικά και όχι μόνο λάθη πχ BONUS ΣΤΕΛΕΧΩΝ τους κ.α.

Αλήθεια, θέλετε να μετρήσουμε πόσα χρήματα έχει χάσει η Πολιτεία και οι καταναλωτές από «φέσια» διαμεσολαβούντων και πόσα έχουν χάσει από κλείσιμο εταιριών λόγω πλημμελούς εποπτείας;

Όσο και να εθελοτυφλείτε η αναλογία είναι τουλάχιστον 1 προς 20.

Και ας ενημερωθούν και οι έλληνες πολίτες επιτέλους, γιατί όταν στην Ευρώπη κλείνει μια ασφαλιστική εταιρία ο καταναλωτής δεν χάνει τα χρήματα του;;;

ΤΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ» ΣΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΥΜΗΔΙΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΦΟΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ «ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ» ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Εκτός και αν επιθυμείτε να υποστείτε και δεύτερη οδυνηρή ήττα, όπως η πρόσφατη με τον ασφαλιστικό Τειρεσία ΖΗΤΗΜΑ 2

Πόσο διασύρεται άραγε ολόκληρη η ασφαλιστική αγορά με τις απίστευτες τηλεοπτικές διαφημίσεις;

Πόση παραπλάνηση μπορεί να αντέξει ο καταναλωτής;

Ποιος ασχολείται;

Είναι δυνατόν την ώρα που θεριεύει ο ανταγωνισμός για το φθηνότερο ασφάλιστρο αυτοκινήτου να μιλάμε για υψηλές προμήθειες;

Το κόστος πρόσκτησης σε σχέση με την τιμή του προϊόντος είναι σαν να έδινες στις εταιρίες επιπλέον κέρδος 50%. Το θέμα είναι ότι θέλετε να έχετε απευθείας πωλήσεις διαλύοντας τα δίκτυα των ασφαλιστών, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η προστασία των ασφαλισμένων, διότι, χωρίς την παρουσία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, οι ασφαλισμένοι καθίστανται αδύναμοι στις διαθέσεις των ισχυρών ασφαλιστικών και τραπεζικών συμφερόντων.

ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ή ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ δεν διαθέτει ταυτόχρονα και δίκτυο συνεργατών και πωλήσεις internet direct (με χαμηλή τιμή). ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Διαφορετική εταιρία πουλάει στα δίκτυα, διαφορετική στο Direct Internet.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Μια ζωή ακούγαμε ότι ο Κλάδος Αυτοκινήτων είναι ο πιο ζημιογόνος Κλάδος.

Γι’ αυτό διαγκωνίζεστε ποιος θα δώσει την φθηνότερη τιμή και τις καλύτερες προσφορές;

Σκεφτείτε όμως το σενάριο ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΥ από την Ουγκάντα και να διαφημίσει ασφάλειες από 50€ το εξάμηνο, να μαζέψει όλη την πελατεία από την αγορά και μετά να πει γεια σας.

ΕΤΣΙ (ΔΕΝ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ κύριοι Ο ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ. Είναι, δυστυχώς, κοροϊδία να μιλάμε πλέον για λειτούργημα.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ;

ΖΗΤΗΜΑ 3

ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

Σε αυτό συμφωνούμε ότι πρέπει να λειτουργούμε με αρχές προστατεύοντας τον καταναλωτή και παρέχοντας του τις καλύτερες υπηρεσίες.

Το Direct και το Internet έχουν ήδη το 10% της αγοράς και βαδίζουν για το 20%.

Το Bank assurance έχει μερίδιο 20% και ενδέχεται να μεγαλώσει παραπάνω.

Τα διάφορα ιδιωτικά site ασφαλίσεων, αμφιβόλου ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, με μειωμένη τιμή έχουν επίσης σημαντικό μερίδιο.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ;

ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ;

Ας έρθουμε λίγο και στον τρόπο που «αιχμαλωτίζουν» τους πελάτες τα πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν γνωρίζουμε μήπως ότι οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια αν δεν ασφαλιστούν οι πελάτες σε αυτές, ή ότι βάζουν ειδικούς όρους – ανύπαρκτους στην ασφαλιστική αγορά – και πιέζουν τον πελάτη να ασφαλιστεί άμεσα σε αυτές, ενέργειες που σαφώς αντιβαίνουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό;

Δεν είναι γνωστό τοις πάσι πως οι καταναλωτές δεν το καταγγέλλουν γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν το δάνειο;

Δεν ξέρουμε όλοι ότι σε πωλήσεις μέσω internet δίνονται κουπόνια και δώρα και μάλιστα με μειωμένες τιμές, βρίσκοντας νομιμοφανείς διαδικασίες, που πέρα από το ότι συνιστούν παραπλάνηση σε αρκετές περιπτώσεις η προσφορά υπερβαίνει το κέρδος και αυτό είναι ποινικά κολάσιμο;

Για να αποδώσουμε το τι πραγματικά συμβαίνει, όταν μια εταιρία λέει ότι η ασφάλιση ξεκινάει με Χ € εννοεί έναν πελάτη που μένει σε μέρος που δεν τον βλέπει ούτε ο Θεός και που φοράει κίτρινο κουστούμι.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ στους 5000, άρα αποτελεί παραπλανητική διαφήμιση.

ΖΗΤΗΜΑ 4

1.ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Όταν κάποιος διαμεσολαβητής οδηγείται να πουλά με μειωμένες τιμές και μειωμένη προμήθεια, σε σημείο, όπως πρόσφατα που εταιρία έκλεισε συμφωνία με συνάδελφο να δουλεύει με 5%, επενδύοντας στην άγνοιά του, είναι σίγουρο ότι τον περιμένει η χρεωκοπία και για να ζήσει πιθανό να σκεφθεί και δόλιους τρόπους επιβίωσης. Σήμερα, ο μέσος όρος χαρτοφυλακίου, στο 80% των ανεξάρτητων πρακτόρων και ασφαλιστικών συμβούλων δεν ξεπερνά τα 200 με 250 καθαρά ασφάλιστρα το χρόνο.

Αν οι προμήθειες μέσα σε αυτό που τιμολογούν (δηλαδή προμήθεια 5 ή 10%) τους αποφέρουν από 10000 έως 25 χιλιάδες ευρώ έσοδα το χρόνο, με δεδομένο ότι πάγια έξοδα έχει (ΟΑΕΕ, ενοίκια, ΔΕΗ κλπ) περίπου 15.000 το χρόνο. Είναι δεδομένο ότι έχει κλείσει και δεν το ξέρει ακόμα.

2.ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Αν μια εταιρία είναι στο κόκκινο ή χειρότερα μια εταιρία λειτουργεί στην Ελλάδα χωρίς άδεια και χρεοκοπήσει ή επιτέλους της ανακαλέσετε την άδειά της, ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ;

ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΥΜΑ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,

Εμείς θέλουμε και οι ασφαλιστικές εταιρίες να πηγαίνουν καλά, και οι εταιρίες DIRECT και INTERNET να υπάρχουν και τους ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ.

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Σας έχουμε καλέσει σε διάλογο και συνεχίζουμε.

Ακόμα και την είσπραξη σας δίνουμε αν το θέλετε, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ και δεν μπορεί στην ίδια εταιρία οποιοδήποτε άλλο εναλλακτικό (π.χ. ιντερνετικό) δίκτυο να την υποκλέπτει(προσεταιρίζεται).

Αξιότιμε κύριε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,

Αν οι εταιρίες υπογράψουν τα παραπάνω εμείς δεν θέλουμε την είσπραξη, διαφορετικά όμως θα συμβάλετε άθελά σας στην κλοπή των χαρτοφυλακίων μας που με τόσο κόπο και ιδρώτα δημιουργήσαμε και της δουλειάς μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συνεργήσετε και είμαστε πρόθυμοι να εξηγήσουμε με πιο τρόπο θα μπορούσε αυτό να αποφευχθεί.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ Η΄ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν είναι απροστάτευτοι. Οι σύλλογοι, τα Επιμελητήρια, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, είναι στο πλευρό μας και θα μας υπερασπίσουν.

ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟ.

ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.

Δεν θέλουμε αναγνώριση της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ μελλοντικά, ΘΕΛΟΥΜΕ αναγνώριση των δικαιωμάτων μας σήμερα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Ε.Α. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κ. ΜΕΡΕΛΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε.Ε.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κ. ΜΑΡΚΟΥΛΙΔΑΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ Ε.Ε.Π.»

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ