2013-06-21 10:15:40
Φωτογραφία για Φωκίδα: Εγκλωβισμένοι οι 5 Αλβανοί δραπέτες
Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ γύρω από δύο μοναστήρια που έχουν αποκλειστεί

- Οι δραπέτες των φυλακών έκλεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ενα αγροτικό λευκό Mitsubishi στην ορεινή Ναυπακτία

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα στην περιοχή Ευπάλιον, στην ορεινή Ναυπακτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit oι κακοποιοί μπήκαν σε ένα σπίτι στο χωριο Φιλοθέη από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και δίχως να τους αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του έκλεψαν τα κλειδιά του αγροτικού του αυτοκινήτου, ενός λευκού Mitsubishi, έβαλαν μπρος και έφυγαν.

Εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου άκουσε τη μηχανή, βγήκε έξω και είδε τους δραπέτες να διαφεύγουν. Ειδοποίησε αμέσως της αστυνομία και δόθηκε σήμα σε όλα τα μπλοκα που είχαν στηθεί. Λίγη ώρα αργότερα οι κακοποιοί έπεσαν στο μπλόκο στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί με δύο τζιπάκια της ομάδας ΟΠΚΕ ενώ στην επιχείρηση συμμετειχε και ελεύθερος σκοπευτής.


Οι αστυνομικοί έριξαν τον προβολέα στο κλεμμένο αυτοκίνητο και είδαν δύο άτομα στην καμπίνα του οχήματος και τουλάχιστον δύο στην καρότσα. Τότε οι κακοποιοί κατέβηκαν από το αγροτικό με τα καλάσνικοφ στα χέρια.

Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και τότε οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, μπήκαν στο αυτοκίνητο, έκαναν αναστροφή και έφυγαν από το σημείο.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στο Ευπάλιο της Φωκίδας. Οι ομάδες των αστυνομικών έχουν μαζί τους και ειδικά εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές, που έχουν εντολή να ρίξουν στο «ψαχνό» αν οι άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί αντισταθούν και σηκώσουν για μία ακόμα φορά τα καλάσνικοφ που κρατούν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε κάθε δρόμο της περιοχής υπάρχει μπλόκο είτε με περιπολικά είτε με συμβατικά αυτοκίνητα και γίνονται έλεγχοι. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει φύλλο και φτερό την περιοχή, ξενοδοχεία, μοναστήρια στάβλους μέχρι και εγκατελλειμένα σπίτια.

Οι αστυνομικοί πάντως δεν έχουν εντοπίσει τους Αλβανούς δραπέτες, αλλά θεωρούν σίγουρο ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς θεωρούν αδύνατο να έχουν καταφέρει να διαφύγουν, μετά τα όσα έγιναν χθες κατά τη διάρκεια του τελευταίου - μέχρι στιγμής τετ α τετ με τους κακοποιούς.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν κλειδωθεί στα σπίτια τους, μέχρι να τελειώσει η επιχείρηση της αστυνομίας.
 
pestanea
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ