2022-11-16 21:22:18
Φωτογραφία για «Κομφούζιο» έξω από τη Λάρισα μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου: Αποκλεισμός της οδικής και σιδηροδρομικής κυκλοφορίας - «Εγκλωβισμένοι» εκατοντάδες επιβάτες 2 τρένων
Πλήρη αποκλεισμό της οδικής και της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην περιοχή της Γυρτώνης κοντά στη Λάρισα προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με φορτηγό βυτιοφόρο που ανετράπη μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης και μετέφερε εξαιρετικά επικίνδυνο υλικό.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία τόσο στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου πραγματοποιώντας εκτροπές της κίνησης όσο και τη σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας και Λιτοχώρου καθώς έχει διακοπεί και η ρευματοδότηση.

«Εγκλωβισμένοι» επιβάτες

Εκατοντάδες επιβάτες δύο αμαξοστοιχιών βρίσκονται σε δύο σταθμούς, στους οποίους σταμάτησαν τα τρένα στα οποία επέβαιναν από τις 18.15 χωρίς η αστυνομία να έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για να αποχωρήσουν με κάποιον άλλον τρόπο. Πρόκειται για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 61, η οποία έχει σταματήσει στον Ευαγγελισμό και της 58, η οποία έχει ακινητοποιηθεί στη Λάρισα.

Συνολικά «εγκλωβισμένοι» σε διάφορα σημεία του δικτύου μεταξύ Λάρισας και Ευαγγελισμού εξαιτίας της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο βασικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι είναι περίπου 1.000 επιβάτες των δύο αρτηριακών τρένων, αλλά και των συρμών του Προαστιακού. Εφόσον όμως το πρόβλημα δεν αποκατασταθεί, είναι πολύ πιθανό να προσεγγίσουν στην περιοχή και άλλα τρένα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, από τις 18.15 σήμερα, η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Λιτοχώρου έχει διακοπεί από την αστυνομία, εξαιτίας του συγκεκριμένου ατυχήματος.

Αποκλεισμός κυκλοφορίας και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Εντολή αποκλεισμού της κυκλοφορίας έχει δοθεί και για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, πηγές του οποίου επισημαίνουν στο «ethnos.gr», ότι γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας σε εναλλακτικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, τα φορτηγά ακινητοποιούνται στο σταθμό διοδίων Λεπτοκαρυάς, ενώ τα ΙΧ οχήματα εκτρέπονται στον κόμβο του Πλαταμώνα και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, της ανατολικής παράκαμψης εισέρχονται ξανά στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Αγιάς.

Στην κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη το σύνολο των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, εκτρέπονται από τον κόμβο της Γυρτώνης και κατευθύνονται προς Κατερίνη μέσω Ελασσόνας. Στην Κατερίνη εισέρχονται ξανά στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Πώς σημειώθηκε το περιστατικό

Στο σημείο έχει μεταβεί αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς το όχημα μετέφερε αργό, που είναι εύφλεκτο υλικό και υπάρχει ακόμα και μικρός κίνδυνος για έκρηξη.

Στο όχημα δεν υπάρχει φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο σημείο έχουν κρατήσει την προβλεπόμενη απόσταση, σύμφωνα με τις εντολές της ΕΛΑΣ.

ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ