2013-06-21 11:23:03
Φωτογραφία για Μνημόνιο συνεργασίας CERN - ΤΕΙ Καβάλας για την εγκατάσταση του κόμβου Hellas Grid
Τo CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 'Αρης Γιαννακίδης (φωτό) και στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με τον γενικό διευθυντή του CERN Rolf-Dieter Heuer θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Καβάλας και του CERN για την εγκατάσταση κόμβου «Hellas Grid» στο ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη» 2007-2013 και η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην ανάδειξη της περιφέρειας στον συγκεκριμένο τομέα σε επίπεδο Βαλκανικής. Ο κ. Γιαννακίδης επίσης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του CERN τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ΠΑΜ-Θ, επιχειρήσεων της περιοχής και του CERN στο πλαίσιο σχεδιασμού της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 καθώς και της κατάρτισης της στρατηγικής «καινοτομίας και έξυπνης εξειδίκευσης» της περιφέρειας ΑΜ-Θ.


Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο οποίος δέχτηκε με ικανοποίηση τη στρατηγική της περιφέρειας για ανάδειξη του ρόλου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΤΕΙ Καβάλας στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου μέσα από δράσεις έρευνας και επιχειρηματικής καινοτομίας.

Τον περιφερειάρχη θα συνοδεύουν στη Γενεύη, μέλη της διοίκησης του ΤΕΙ της Καβάλας καθώς και ο καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ