2013-06-21 13:08:50
Φωτογραφία για Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ / Παραγωγικά υπουργεία ζητά ο Βενιζέλος - Θεσμικά δίνει ο Σαμαράς...!!!
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίας και οι συζητήσεις ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την επόμενη μέρα της κυβέρνησης και το νέο σχήμα μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. 

 

Μετά τη χθεσινοβραδυνή «φουρτούνα» και αφού οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν να συμπλεύσουν  και να μην θέσουν σε κίνδυνο όπως λένε την πορεία της χώρας οδηγώντας τη σε πρόωρες κάλπες οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση. 

 

Οι δύο εταίροι βρίσκονται σε διαρκείς επαφές ώστε να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε ένα νέο υπουργικό συμβούλιο,  με την ενεργή συμμετοχή πλέον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που θα αποτελέσει και την αφετηρία για την επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου μετά την κρίση που προκλήθηκε με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ και την αποχώρηση Κουβέλη από την τρικομματική συμμαχία. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost στις συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να έχει ενεργό ρόλο στα λεγόμενα παραγωγικά υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης) ενώ από την άλλη πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να αντιπροτείνει τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ίσως και το  Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μένει «ορφανό» μετά την αποχώρηση Μανιτάκη. 

 

Το σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου και η  επιχειρηματολογία που εναντιώνεται στις επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ βασίζεται στο ότι τα παραγωγικά υπουργεία εδώ και ένα χρόνο έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους δανειστές μας και μια ενδεχόμενη αλλαγή στις ηγεσίες τους δεν θα απέφερε θετικό αποτέλεσμα. 

 

Και από τις δύο πλευρές υπάρχει πάντως η διάθεση να ξεπεραστούν οι όποιες διαφωνίες με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα τέτοιας διαφωνίας που θα μπορούσε εκ νέου να απειλήσει την νέα κυβερνητική συμμαχία. 
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ