2013-06-22 14:22:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Στο «συρτάρι» τα 24,7 εκατ. ευρώ του ταμείου Μολυβιάτη!
Εξακολουθεί να υφίσταται η εκκρεμότητα με την κατανομή των πιστώσεων ύψους 24,7 εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με συνέπεια τα χρήματα να παραμένουν αναξιοποίητα.

Από τον περασμένο Μάρτιο ο Περιφερειάρχης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με τους δημάρχους και ζήτησε άμεσα ένα κατάλογο έργων από κάθε δήμο προκειμένου να αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή η οποία συστάθηκε και με προοπτική μέχρι το τέλος του περασμένου Μαΐου να δοθούν τα χρήματα και να δημοπρατηθούν τα έργα.

Η προσδοκία αυτή μάλιστα είχε δημιουργήσει και αισιοδοξία ότι με τα έργα αυτά θα δημιουργούντο νέες θέσεις εργασίας που τόσο αναγκαίες είναι για το νομό.

Ωστόσο οι προσδοκίες αυτές εξανεμίσθηκαν –τουλάχιστον προς το παρόν– γιατί σύμφωνα με πληροφορίες το 70% περίπου των προταθέντων έργων από τους δήμους δεν είναι ώριμα, δεν έχουν μελέτες κ.λ.π. με συνέπεια να μην είναι άμεσα εκτελεστά.


Τώρα, η επιτροπή αλλά και η διαχειριστική που θα συνεδριάσει εντός των ημερών βρίσκονται σε δίλημμα γιατί δεν θέλουν κάποιος δήμος που έχει ώριμα έργα να πάρει την πλειοψηφία των πιστώσεων όταν μάλιστα δεν είναι από εκείνους που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή.

Είναι προφανές ότι τη μερίδα του λέοντος πρέπει να την πάρουν δήμοι όπως η Ζαχάρω και Ανδρίτσαινα – Κρεστένων και όχι κάποιος άλλος με λιγότερες ζημιές.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποιες φωνές σε πολιτικό επίπεδο που ζητούν ισοκατανομή κάτι που τοπικοί παράγοντες αλλά και η Π.Ε. Ηλείας ούτε καν θέλουν να ακούσουν.

Με όλα τα παραπάνω παραμένει αμφίβολο αν θα έχουμε ταχεία απορρόφηση των 24,7 εκ. ή αν τα χρήματα θα παραμείνουν κι άλλο στο συρτάρι και σε περιόδους που μιλάμε για αναγκαιότητα αύξησης της ρευστότητας.

Σημειώνεται τέλος ότι εγκρίθηκε ουσιαστικά η μελέτη για το νέο δρόμο προς Αρτέμιδα – Μάκιστο ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 5,5 εκ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα με τις χρηματοδοτήσεις του ταμείου Μολυβιάτη.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ