2012-04-05 19:42:17
Φωτογραφία για Η Formula 1 επιστρέφει στη Γαλλία!
Η Formula 1 επιστρέφει στη Γαλλία από το 2013, καθώς σύμφωνα με σημερινό (29/3) δημοσίευμα της Le Parisien, η πίστα του Paul Ricard θα αποτελεί τη νέα έδρα του γαλλικού Grand Prix.

Η συγκεκριμένη πίστα, η οποία ανήκει σε εταιρεία του Bernie Ecclestone, βρίσκεται στην κοινότητα του Le Castellet, σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Μασσαλίας και έχει φιλοξενήσει συνολικά 14 αγώνες της F1. O τελευταίος διεξήχθη στις 8 Ιουλίου του 1990 με τον Alain Prost να σημειώνει την 100η νίκη της Ferrari στο σπορ.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να έρθει την Παρασκευή 30/3, καθώς έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού της χώρας, Francois Fillon στην πίστα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γαλλικό GP θα διεξάγεται εναλλάξ με το βελγικό (Spa).Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί με σκοπό την επιστροφή της Formula 1 στη Γαλλία, κατάφερε να πετύχει σημαντική μείωση των αρχικών απαιτήσεων του Bernie Ecclestone σε ότι αφορά στα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας ζητούσε αρχικά 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμφωνία φαίνεται πως έκλεισε στα 20.Η τελευταία φορά που η F1 επισκέφθηκε τη Γαλλία ήταν το 2008, με τον Felipe Massa να παίρνει τη νίκη στην πίστα του Magny-Cours.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ