2013-06-27 12:30:10
Φωτογραφία για ΣΔΟΕ Δυτικής Eλλάδας: Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία
Διαρκείς και σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας στις επιχειρήσεις μίας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής που εκτείνεται από τα όρια της Πρέβεζας μέχρι τα όρια της Μεσσηνίας, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και φυσικά, στις επιχειρήσεις με συνάφεια στον συγκεκριμένο κλάδο.

Σύμφωνα με την "Γνώμη" της Πέμπτης, οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, εκμεταλλευόμενες το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού, αλλά και με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), πέρα από τις φορολογικές παραβάσεις, επιδίδονται και στο «κυνήγι» της μαύρης εργασίας, έχοντας μάλιστα ήδη καταγράψει αρκετές παραβάσεις.

Πιο πρόσφατη, μαζική εξόρμηση ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μάλιστα, με μαζική και ταυτόχρονη αποστολή κλιμακίων σε πολλές περιοχές, προκειμένου να επιτυγχάνεται καλύτερος «αιφνιδιασμός» των παραβατών, αλλά και τα στοιχεία που συγκεντρώνονται να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην αντικειμενική πραγματικότητα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία από τους συγκεκριμένους ελέγχους, δείχνουν πως η παραβατικότητα διατηρείται σε σταθερά και πάντως όχι πολύ υψηλά επίπεδα, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό παραβατικότητας κυμαίνεται από 20-30% (ανάλογα με την περιοχή), ενώ σημαντικό μέρος αυτών των παραβάσεων είναι σχετικά απλές φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση αποδείξεων, λάθη στα βιβλία, κλπ).

Φυσικά, καταγράφονται και αρκετές πολύ πιο σοβαρές παραβάσεις, ενώ όπως προαναφέρθηκε σημαντικά είναι τα πρώτα ευρήματα και για την αδήλωτη εργασία, σε ποσοστά όμως που φαίνεται να μην ξεπερνούν το 15%.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη την θερινή περίοδο, με έμφαση πάντοτε στις τουριστικές και παραλιακές περιοχές, υπό την γενική καθοδήγηση του νέου διευθυντή του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Κυριακάτου, ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί για τα ζητήματα και έχει ξεκινήσει την προσπάθεια συντονισμού και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών με στόχο τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ