2013-06-28 13:44:03
Φωτογραφία για Σύγχυση στις εφορίες για τις επιστροφές ΦΠΑ
Νέα σύγχυση έχει προκληθεί στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τις εφορίες, αυτή τη φορά για τις επιστροφές ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις που έχουν λάβει «καθαρό» από τους ορκωτούς ελεγκτές απευθύνονται στις αρμόδιες εφορίες και ζητούν να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμεί προς αυτές.

Ωστόσο, στις ΔΟΥ αρνούνται να διεκπεραιώσουν τις σχετικές υποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι αναμένουν σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ορισμένοι εφοριακοί μάλιστα αναφέρουν ότι για να επιστραφεί ο ΦΠΑ θα πρέπει να ξεκινήσει η πάγια διαδικασία του προσωρινού ελέγχου.

Θα ήταν ορθό λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει το ταχύτερο δυνατόν τις κατά τόπους εφορίες ότι πρέπει να ξεκινούν τις διαδικασίες επιστροφής ΦΠΑ σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που οι ορκωτοί ελεγκτές δεν έχουν εντοπίσει παραβάσεις και παρατυπίες. Διότι, διαφορετικά, ποιο το νόημα των επιπλέον ελέγχων από τους ορκωτούς; Ποιος ο λόγος να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος οι επιχειρήσεις για το φορολογικό πιστοποιητικό;

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ