2013-07-06 08:51:05
Φωτογραφία για Έλληνας καθηγητής στέλνει την Apple στα δικαστήρια και διεκδικεί 58 εκατ. ευρώ!
​Αποζημίωση ύψους 58 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την Apple Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε πατέντα, που χρησιμοποιεί ήδη σε iphone, ipad και MacBook Air.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης Θεόδωρος Μουστάκας κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας καθώς, όπως ισχυρίζεται, η λεπτή μεμβράνη νιτριδίου και γαλλίου αποτελεί δική του ανακάλυψη, την οποία έχει κατοχυρώσει από τον Νοέμβριο του 1997 με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που απέφεραν στην Apple, καθώς και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Αν αναλογιστεί κανείς πως η εταιρεία έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια iPad και τουλάχιστον και περισσότερα από 50 εκατομμύρια iPhone 5 μόνο τον περασμένο Μάιο, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για τεράστια ποσά.

Σύμφωνα με την Boston Herald, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης διαμαρτύρεται για παραβίαση πατέντας. Την περασμένη χρονιά είχε απευθύνει ανάλογο αίτημα και σε βάρος άλλων εταιρειών όπως η Samsung και η Amazon.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ