2013-07-12 18:41:45
Φωτογραφία για Nαι μεν, αλλά... οι Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων στην ΚΕΔΕ- Πρόταση Δημαρά να δοθούν οι παραιτήσεις εδώ και τώρα
"Ναι μεν αλλά" ήταν η στάση των Δημάρχων των μεγάλων πόλεων, για το θέμα των παραιτήσεων εξαιτίας της καταφανούς πλεον πρόθεσης της κυβέρνησης να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με απολύσεις που της στερούν ακόμη και τους τελευταίους πόρους και βγάζουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους τους οποίους έχουν ανάγκη οι Δήμοι για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.

Υπέρ των παραιτήσεων εδώ και τώρα τάχθηκαν μόνο ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς, οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και ορισμένοι Δήμαρχοι μικρών πόλεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο ήταν παρόντες μόνο το 1/3 των Δημάρχων της χώρας.

Η πρόταση του Γιάννη Δημαρά ήταν να υποβληθούν αμέσως στην ΚΕΔΕ οι παραιτήσεις όλων των Δημάρχων, έτσι ώστε να έχει ένα ισχυρό όπλο διαπραγμάτευσης για να απαιτήσει απόσυρση του νοσμοσχεδίου και εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί να ενεργοποιηθούν όλες αμέσως.


Ο κ. Δημαράς επεσήμανε ότι το να κλείνουν οι Δήμοι δεν είναι λύση και δεν αποδίδει όπως δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα ενώ αντιθέτως είναι μια μορφή αγώνα που στρέφεται εναντίον των πολιτών και διαφώνησε με την πρόταση Ασκούνη η οποία και τελικά υπερψηφίστηκε για «λουκέτο» στους δήμους έως και την Τετάρτη, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ψηφοφορία για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, με εξαιρεση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις κοινωνικές και προνοιακές δομές των δήμων, εκτός της Τρίτης, παραμονής της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Αναφορικά με το μείζον θέμα της συλλογής των απορριμμάτων, ο κ. Ασκούνης πρότεινε οι δήμαρχοι να είναι αυτοί που θα αποφασίζουν εάν θα γίνεται κανονικά η αποκομιδή ή όχι.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΚΕΔΕ προτείνει να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προειδοποίησε μάλιστα πως αν το νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί και ψηφιστεί τότε η Ένωση θα εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων των δημάρχων. «Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ