2013-07-15 19:36:54
Φωτογραφία για Η λίστα Νο2 για τη διαθεσιμότητα...!!!
ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ 4.800 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣΔεύτερο κύμα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έρχεται στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο. Λεπτομερείς προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού εξετάστηκαν την Παρασκευή, σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Σενάρια για τη διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να συμπληρωθεί η κατάσταση με τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα τον Σεπτέμβριο.

Με στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση έχει καταλήξει για το πρώτο κύμα των 4.260 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι οποίοι, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών,

θα προέρχονται από την κατάργηση 1.976 θέσεων εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση, από τους σχολικούς φύλακες (2.234) και από 50 οδηγούς και τεχνικούς του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Για τους εναπομείναντες 8.296 «διαθέσιμους» υπαλλήλους του Σεπτεμβρίου έχουν «κλειδώσει» οι 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί και η πολιτική ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα εξευρεθούν τα υπόλοιπα 4.800 «ονοματεπώνυμα» υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα, ενώ οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί θα αξιοποιηθούν και για τον δεύτερο γύρο των υπόλοιπων 12.500 διαθεσιμοτήτων που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά και τις 2.000 υποχρεωτικές απομακρύνσεις που πρέπει να υλοποιηθούν το 2013.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξετάζει προτάσεις για τις 2.000 απολύσεις που προβλέπονται εντός του 2013

Συνεδρίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου συζητήθηκαν προτάσεις για την επιτάχυνση της αξιολόγησης δομών και προσωπικού. Στο τραπέζι έχουν κατατεθεί και εξετάζονται εισηγήσεις προκειμένου να προσδιοριστούν άμεσα «δεξαμενές» για τη διαθεσιμότητα, οι οποίες αφορούν:

Την κατάργηση Διευθύνσεων και Τμημάτων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», στην οποία έχουν συγχωνευθεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΟΣΚ και η «Θέμις Κατασκευαστική». Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ότι στη νέα εταιρεία δεν έχει εφαρμοστεί νέο οργανόγραμμα και συζητείται η κατάργηση των δομών του πρώην ΟΣΚ, απ' όπου αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 350 υπάλληλοι (κυρίως πολιτικοί μηχανικοί), προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ δεν αποκλείεται και οι απολύσεις, καθώς η κατάργηση οργανικών θέσεων αφορά ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου.

Τους 600 εργαζομένους του πρώην ΙΓΜΕ, που μετακινήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ προκειμένου να μεταφερθούν σε περιφέρειες ή δήμους. 1.270 αγροφύλακες, οι οποίοι σήμερα απασχολούνται ως δασοφύλακες στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις. 400 υπαλλήλους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που συγχωνεύτηκε με τον ΟΑΕΔ, για τους οποίους προτείνεται να τεθούν σε κινητικότητα, για να μεταφερθούν σε αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες. Τους 1.956 καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι γυμναστές και είχαν προσληφθεί το 2004, ενώ μονιμοποιήθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού. Τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπαθών (ΤΑΣ) που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα (Καλαμάτα, Κοζάνη, Πύργο Ηλείας κ.α.) και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Τους 1.000 υπαλλήλους των Διευθύνσεων Υγείας από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις, με στόχο να μετακινηθούν σε περιφέρειες και δήμους παράλληλα με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 700 από τους 1.500 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν προσέρχονται στις αίθουσες επικαλούμενοι διάφορους λόγους (ψυχολογικούς, ιατρικούς κ.λπ.). 5.000-6.000 υπαλλήλους δήμων με συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν μεταταχθεί από δημοτικές επιχειρήσεις στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ από το 2010 μέχρι σήμερα λόγω «Καλλικράτη» και έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Μόνο το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι θα συνεισφέρει στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θέτοντας σε διαθεσιμότητα περίπου 1.250 πλεονάζοντες υπαλλήλους από τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων που θα αξιολογηθούν και θα μετακινηθούν μέχρι τα τέλη του 2013.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Σχέδιο για απορρόφηση του 80% του προσωπικού

Την απορρόφηση της συντριπτικής πλειονότητας των 3.496 δημοτικών αστυνομικών σε υπηρεσίες του Δημοσίου, που θα φτάνει και το 80%, σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να επισπευσθούν η αξιολόγηση και η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπ. Εσωτερικών, αναμένεται να επανατοποθετηθούν 2.900 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, εκ των οποίων 300 άτομα θα επιστρέψουν σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ, 2.000 θα μετακινηθούν στην ΕΛ.ΑΣ. και 600 υπάλληλοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις εξωτερικών φρουρών σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, αναφέρει σε χθεσινές του δηλώσεις ότι ένας σημαντικός αριθμός δημοτικών αστυνομικών θα μετακινηθεί στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα επανεκπαιδευτούν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ενισχύσουν τον θεσμό του «αστυνομικού της γειτονιάς» που έχει ατονήσει, ενώ η Αστυνομία θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο την καταπολέμηση του παραεμπορίου, καθώς και την παρακολούθηση της τοπικής στάθμευσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπ. Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στο πολυνομοσχέδιο για τη σύσταση ειδικού κλάδου που θα δημιουργηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να απορροφήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς. Παράλληλα ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προανήγγειλε την κάλυψη θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων (εξωτερικών φρουρών) στις φυλακές της χώρας, όπου έχουν καταγραφεί 600 κενές θέσεις και το υπουργείο έχει ζητήσει τη μετακίνηση προσωπικού.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Πρόταση για άμεση αξιολόγηση

Υπόψη της κυβέρνησης έχει τεθεί πρόταση για την άμεση αξιολόγηση του προσωπικού και στις εταιρείες των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς μετρό, τραμ κ.λπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πιέσεις για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στους συγκεκριμένους οργανισμούς, με στόχο την απομάκρυνση υπαλλήλων, καθώς την τελευταία 10ετία έχουν καταγραφεί δεκάδες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

ΣΗΜΕΡΑ Συνάντηση της ΚΕΔΕ με υπουργούς

Υστερα από εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4.00 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών συνάντηση εκπροσώπων των δημάρχων με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Στουρνάρα και τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη. Τη σύσκεψη θα απασχολήσουν τα θέματα των οικονομικών των ΟΤΑ, καθώς υπάρχουν άρθρα στο πολυνομοσχέδιο που θέτουν τους δήμους και τις περιφέρειες υπό τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Το αίτημα

Οι εκπρόσωποι των δημάρχων έχουν ζητήσει την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων, τις οποίες χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές, καθώς, όπως υποστηρίζουν, θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων. Παράλληλα αναμένεται να συζητηθούν το θέμα της διαθεσιμότητας που αφορά υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους ΟΤΑ, προτείνοντας δράσεις διαδημοτικής κινητικότητας. Οι δήμαρχοι έχουν αντιταχθεί στα οριζόντια μέτρα για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων και θα επιδιώξει να εξαιρεθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα νέα οριζόντια μέτρα, προκρίνοντας την επίσπευση της αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους μέχρι τον Σεπτέμβριο και στις περιφέρειες μέχρι τον Οκτώβριο. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ θα επισημάνουν ότι το κλίμα στους ΟΤΑ είναι εκρηκτικό και θα ζητήσουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

ΝΠΙΔ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Εγκύκλιος για απογραφή - εξπρές

Απογραφή-εξπρές για το προσωπικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και τις δημοτικές επιχειρήσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εγκύκλιο που αποστέλλει σε όλα τα υπουργεία.

Σκοπός της αναλυτικής καταγραφής του προσωπικού, που στην πλειονότητά του εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, είναι να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη βάση δεδομένων που θα αξιοποιηθεί στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων απ' όπου το πλεονάζον προσωπικό θα απολυθεί.

Οπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, οι 2.000 απολύσεις προσωπικού που προβλέπονται για το 2013 αλλά και ένα μέρος των 11.000 απολύσεων του 2014 θα προέλθουν από καταργήσεις και συγχωνεύσεις Οργανισμών, από επίορκους υπαλλήλους, από συμβασιούχους που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις και από όσους έχουν τεθεί σε κινητικότητα και έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ ή έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους.

Διασταύρωση στοιχείων

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ξεκινήσει ήδη τη διασταύρωση στοιχείων για να ελεγχθεί η πλαστότητα κυρίως των ξενόγλωσσων δικαιολογητικών απ' όπου αναμένεται να προκύψει ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που θα οδηγηθούν στα πειθαρχικά με το ερώτημα της απόλυσης λόγω πλαστογραφίας.

Η απογραφή του προσωπικού των ΝΠΙΔ εκκρεμεί από τα τέλη του προηγούμενου έτους, καθώς είχε ζητηθεί και από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για το προσωπικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, με στόχο να συμπληρωθούν στη βάση απογραφής του προσωπικού, τα οποία αφορούν την εργασιακή σχέση, την ημερομηνία πρόσληψης στον φορέα (στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος προέρχεται από μετάταξη συμπληρώνεται η ημερομηνία της μετάταξης), ημερομηνία λήξης σύμβασης, κατηγορία εκπαίδευσης, προϋπηρεσία.

Ως προς την εργασιακή σχέση υπάρχει η εξής κατηγοριοποίηση: Μόνιμοι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, ιδιωτικού δικαίου χρόνου/χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, ιδιωτικού δικαίου χρόνου/χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, σύμβαση χρόνου, σύμβαση έργου χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, μέλη διοικητικών συμβουλίων, πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος - γενικός διευθυντής.

Με την απογραφή υπαλλήλων στα ΝΠΙΔ το υπουργείο θα επιδιώξει να καταγράψει το εξειδικευμένο και προσοντούχο προσωπικό, προκειμένου να αποφευχθούν «οριζόντιες» απολύσεις.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ / ethnos.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ