2013-07-16 11:44:41
Φωτογραφία για H Nissan δοκιμάζει στην Ιαπωνία και σε πραγματικές συνθήκες, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-NV200
Σε συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL, το ηλεκτροκίνητο e-NV200 θα πραγματοποιήσει δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Nissan θα πραγματοποιήσει δοκιμές, υπό πραγματικές συνθήκες, του 100% ηλεκτροκίνητου ελαφρού φορτηγού e-NV200, σε συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL Ιαπωνίας, με την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο να αποτελεί το πεδίο της δράσης του.

Η δοκιμή αυτή θα διεξαχθεί με σκοπό την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του e-NV200 το 2014 και στο πλαίσιο αυτό, η Nissan θα παράσχει στην DHL Ιαπωνίας, ένα μοντέλο δοκιμής του e-NV200, για περίπου τρεις εβδομάδες. Το πρωτότυπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την παράδοση αντικειμένων σε εταιρείες και εμπορικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα τόσο στη Nissan όσο και στην DHL, να αξιολογήσουν τις δυνατότητες του οχήματος, αλλά και την χρηστικότητα του, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις του. Η πολύτιμη ανατροφοδότηση των πληροφοριών που θα αποκτηθούν από την εν λόγω δοκιμή, θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό, για την μελλοντική εξέλιξη του οχήματος.


Για την ιστορία, η Nissan διεξάγει δοκιμές για το e-NV200 από το 2011, σε συνεργασία με μεγάλου βεληνεκούς οργανισμούς και εταιρείες. Στην Ιαπωνία, δοκιμές έχουν γίνει σε συνεργασία με την AEONMALL και την Coca-Cola. Στην Ευρώπη, οι δοκιμές έχουν διεξαχθεί σε συνεργασία με την British Gas , ενώ πρόσφατα στη Σιγκαπούρη, η FedEx Express συμμετείχε στις δοκιμές στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχετικού προγράμματος της εταιρείας. Μέχρι στιγμής, το e-NV200 έχει λάβει άκρως θετικά σχόλια για την ήσυχη και άνετη οδήγησή του, με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, να συμπληρώνονται από την “ γενναιόδωρη” μεταφορική του ικανότητα.

H εμπορική διάθεση του 100% ηλεκτροκίνητου ελαφρού φορτηγού e-NV200, έχει προγραμματιστεί για το 2014. Όντας το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτροκίνητο όχημα της Nissan, μετά το Nissan LEAF, το e-NV200 θα είναι το πρώτο στον κόσμο 100% ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό, μαζικής παραγωγής.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ