2013-07-16 13:49:05
Φωτογραφία για Ισραήλ: Στρατιωτικές ενισχύσεις στο Σινά
Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δυο επιπλέον ταγμάτων πεζικού του αιγυπτιακού στρατού στη χερσόνησο του Σινά μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων ισλαμιστών στην περιοχή αυτή, μετέδωσε σήμερα ο ρδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του αιγυπτιακού στρατού, ο ισρραηλινός υπουργός 'Αμυνας Μοσέ Γιααλόν δέχθηκε να αναπτυχθούν τα τάγματα αυτά στο Ελ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά καθώς και στο Σαρμ-Ελ-Σέιχ, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου.

Πολλοί αιγύπτιοι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Σινά τις τελευταίες ημέρες μετά τις απειλές που διατύπωσαν ισλαμιστές δημοσίως για βιαιότητες σε αντίποινα για την ανατροπή στις 3 Ιουλίου από το στρατό, του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε χθες. Συγκεκριμένα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες στο Ελ-Αρίς.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη επιτρέψει από την περασμένη Τρίτη την ανάπτυξη αιγυπτιακών στρατιωτικών ενισχύσεων στο Σινά.

Η ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου του 1979 προβλέπει περιορισμένη αιγυπτιακή στρατιωτική παρουσία στο Σινά.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ