2013-07-17 13:37:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Kάτοικοι και καταστηματάρχες της Ομόνοιας αναλαμβάνουν τη διαχείριση των προβλημάτων της περιοχής πληρώνοντας από το υστέρημά τους
Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Καταστηματάρχες και κάτοικοι της πλατείας Ομονοίας και της ευρύτερης περιοχής στην Πάτρα, ανέλαβαν πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της συνοικίας τους, χρησιμοποιώντας ίδιες δυνάμεις και συνεισφέροντας οικονομικά από το υστέρημά τους.

Η ιδέα τους γεννήθηκε από ανάγκη, με αφορμή αφενός την αδυναμία του Δήμου να αντιμετωπίσει στο σύνολό τους τα προβλήματα της περιοχής, αφετέρου την κάκιστη εικόνα της που προκαλεί αποστροφή σε κατοίκους και περαστικούς.

Αποφάσισαν λοιπόν να θέσουν σε εφαρμογή "σχέδιο διάσωσης", βασιζόμενοι πάνω σε ιδέα που είχε προ πολλού "πετάξει στο τραπέζι" ο ο πρώην δήμαρχος Ευάγγελος Φλωράτος, βρίσκοντας όμως αρωγή και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αναλαμβάνουν λοιπόν τη διαχείριση των προβλημάτων της περιοχής τους, επιδιώκοντας λύσεις σε θέματα ηλεκτροφωτισμού, καλλωπισμού της πλατείας, ακόμη και βελτίωσης του οδοστρώματος.


Μάλιστα στις προθέσεις τους είναι να επεκταθεί η δράση έως την περιοχή του Παντοκράτορα, αλλά και στην οδό Λόντου. Πώς θα το πετύχουν; Επιλέγοντας έναν ή δύο ανέργους κατοίκους, τους οποίους όλοι οι υπόλοιποι θα συνδράμουν οικονομικά, αλλά και έχοντας την συμπαράσταση του Δήμου, με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, όπως δεσμεύτηκε προχθές κατά την πρώτη τους συνάντηση και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός.

Το "παρών" στην προσπάθεια έδωσαν και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Χριστόπουλος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τασία Μανωλοπούλου και Σπύρος Πολίτης.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ