2013-07-17 13:43:05
Φωτογραφία για Από την Γαλλία στο Χάβαρι με ένα... τρακτέρ!
Η αφετηρία τους ήταν το μικρό χωριό τους στην Γαλλία και ο προορισμός τους το δημοτικό διαμέρισμα Χαβαρίου του δήμου Ήλιδας, το ταξίδι τους διήρκησε 50 ολόκληρες ημέρες και φθάνοντας στο τέλος, είχαν φέρει σε πέρας ένα παιδικό τους όνειρο, ένα όνειρο ζωής, που δεν ξέχασαν ποτέ και το έκαναν πράξη τώρα, όντας συνταξιούχοι, αλλά αχώριστοι φίλοι και συνοδοιπόροι Πρόκειται για τον Bernard Bon και τον Daniel Breton, οι οποίοι είχαν όνειρο ζωής να ανακατασκευάσουν ένα τρακτέρ, με το οποίο θα διέσχιζαν την απόσταση Γαλλία- Ελλάδα και το οποίο στην συνέχεια θα δώριζαν σε έναν Σύλλογο γυναικών.

Και πράγματι, αυτό έγινε και το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με το τρακτέρ να βρίσκεται πλέον στην κατοχή του Συλλόγου Γυναικών Χαβαρίου.

Πέτυχε το εγχείρημα

Οι δύο φίλοι πήραν στα χέρια τους και ανακατασκεύασαν ένα παλιό τρακτέρ ZEUS, διαθέτοντας αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και καιν αρκετά χρήματα από τις οικονομίες τους, για να αγοράσουν ολοκαίνουργια ανταλλακτικά.


Αυτό όμως που είχε σημασία ήταν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, να φθάσουν στον στόχο τους.

Το ταξίδι τους για την Ελλάδα, με το δικό τους δημιούργημα, το δικό τους τρακτέρ, ξεκίνησε στις 25 Μαΐου και οι δύο φίλοι έφθασαν στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, επισκέφθηκαν αρχικά την Αρχαία Ολυμπία και το απόγευμα του Σαββάτου έφθασαν στον τελικό προορισμό τους, που ήταν η κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Χαβαρίου.

Για την επιλογή του Συλλόγου Γυναικών Χαβαρίου, που ήταν ο τελικός αποδέκτης του τρακτέρ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κα Nathalie Mulle- Γιαννοπούλου, η Γαλλίδα που έχει παντρευτεί Χαβαραίο και η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα λόγω της αγάπης που τρέφει γι’ αυτό τον τόπο, ενώ είναι και μέλος του Συλλόγου Γυναικών Χαβαρίου.

Όταν πληροφορήθηκε για το εγχείρημα των δύο φίλων από την Γαλλία, τους πρότεινε να δωρίσουν το τρακτέρ στον Σύλλογο Γυναικών Χαβαρίου και οι ίδιοι το δέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

Θερμή υποδοχή

Γι’ αυτό άλλωστε και η υποδοχή που τους έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία του Χαβαρίου, από τον Σύλλογο Γυναικών Χαβαρίου, τον πρόεδρο του χωριού κ. Σπύρο Παπαζαφειρόπουλο, τους ιερείς του χωριού και τους κατοίκους, ήταν ιδιαίτερα θερμή και φυσικά οι δύο φίλοι από την Γαλλία συγκινήθηκαν ιδιαίτερα.

«Υποδεχόμαστε τους Γάλλους φίλους μας» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χαβαρίου κα Γεωργία Πολυζώη, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, γιατί δεν είναι απλώς ότι δωρίζουν στον Σύλλογό μας ένα τρακτέρ, αλλά πρόκειται για ένα παιδικό τους όνειρο που πραγματοποίησαν, μας δίνουν ένα κομμάτι από τη ζωή τους, και γι’ αυτό και εμείς πρέπει να το αξιοποιήσουμε αναλόγως».

Ο Σύλλογος διοργάνωσε μία μικρή γιορτή για τους δύο Γάλλους, στους οποίους απένειμαν τιμητικούς επαίνους και καλάθια με τοπικά προϊόντα.

Οι δύο Γάλλοι μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» δεν έκρυψαν την συγκίνησή τους, αφενός για την υποδοχή, αφετέρου γιατί κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους. Όπως είπαν, το ταξίδι είχε αρκετές δυσκολίες, ωστόσο στην διαδρομή πέρασαν από πολλές χώρες και συνάντησαν πολλούς ανθρώπους και η ουσία γι’ αυτούς είναι ότι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, διασχίζοντας 3.350 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους δύο Γάλλους ακολουθούσαν δύο οπερατέρ από την Γαλλία, η Isabelle Dailly και ο Samuel Guiton, οι οποίοι κατέγραψαν το ταξίδι τους και θα παρουσιάσουν ένα 50λεπτο ντοκιμαντέρ με το εγχείρημα στη χώρα τους.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ