2013-07-17 14:37:05
Φωτογραφία για ΦΠΑ εστίασης: Πώς η προσωρινή μείωση μπορεί να γίνει μόνιμη
Θα υπάρξει ή όχι μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πλέον θέμα ημερών, πιθανώς και ωρών, να γίνει δεκτή από την τρόικα η εναλλακτική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών να εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο από 1η Αυγούστου για ένα εξάμηνο ή έστω για ένα τετράμηνο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο τέλος της πιλοτικής αυτής περιόδου, θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Συγκεκριμένα, η τρόικα θέτει δύο κριτήρια για τη μονιμοποίηση της του ΦΠΑ στο 13%, από 23% που είναι σήμερα. Πρώτον, οι τιμές στην αγορά να μειωθούν μαζί με την μείωση του ΦΠΑ και, δεύτερον, να αποδειχθεί ότι ο μειωμένος συντελεστής οδηγεί και σε κάμψη της φοροδιαφυγής στον χώρο της εστίασης.

Να επιβεβαιωθούν δηλαδή τα επιχειρήματα που πρόβαλλε συστηματικά η ελληνική πλευρά όλους τους προηγούμενους μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση, το μέλλον θα αναιρεθεί, χωρίς κανείς στο μέλλον να μπορεί να υποστηρίζει ότι ήταν μια ευκαιρία που χάθηκε, γιατί δεν υποστηρίχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Οι επαγγελματίες του κλάδου, λοιπόν, καλούνται να κερδίσουν ένα σημαντικό στοίχημα, διότι είναι η πρώτη φορά, εν καιρώ μνημονίου, που ένας σημαντικός φόρος μειώνεται, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό.


Ακόμα, βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση της πιλοτικής εφαρμογής, η τρόικα έχει ζηήσει ως αντιστάθμισμα την αντικατάσταση των προβλεπόμενων εσόδων, με κύρια πηγή το φόρο πολυτελείας. Γιατί, σε ό,τι αφορά τα εισπρακτικά μέτρα, οι τροϊκανοί δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Στα υπόλοιπα...
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ