2013-07-18 20:34:05
Φωτογραφία για Τιμητική εκδήλωση για τον Νέλσον Μαντέλα στο Μαρούσι
Η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής στήριξε τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Nelson Mandela.

Τη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου επέλεξε η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα για να προσφέρει 67 λεπτά κοινωφελούς εργασίας, ένα λεπτό για τον κάθε χρόνο αγώνα του πρώτου έγχρωμου προέδρου της Ν. Αφρικής, εορτάζοντας τη φετινή Διεθνή Ημέρα Nelson Mandela. Τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Νοτίου Αφρικής Dawid Du Plessis υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαριστώντας τον θερμά για την τιμητική επιλογή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Nelson Mandela, εργαζόμενοι και φίλοι της Πρεσβείας της Νοτίου Αφρικής μετέβησαν στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής, ιματισμού και φάρμακα για τις ανάγκες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Εκτός της υλικής προσφοράς, για 67 λεπτά τηρώντας το συμβολισμό της Ημέρας, εργάστηκαν στην προετοιμασία των δεμάτων αλληλεγγύης προς τους ωφελούμενους της πρόνοιας.


Ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι όλοι μας μπορούμε να πλησιάσουμε τον στόχο ενός καλύτερου κόσμου κάνοντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά, ο οικονομικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Αγκόλα Nelson Neves de Lima Viegas, συνεορτάζοντας την Ημέρα Nelson Mandela, βρέθηκε, επίσης, στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου αποδίδοντας τη δική του προσφορά.

Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, στο μήνυμά του υπογράμμισε τη σημασία μέσα από πρωτοβουλίες όπως αυτή να μεταφέρεται στον κόσμο το ιδανικό μιας δημοκρατικής & ελεύθερης κοινωνίας, ίσων ευκαιριών, χωρίς φυλετικές διακρίσεις, που μετουσιώνει μέσα από την πορεία της ζωής του ο πρώην Πρόεδρος της Ν. Αφρικής 95χρονος σήμερα Νέλσον Μαντέλα. «Σας ευχαριστούμε για την τιμητική επιλογή να είστε σήμερα κοντά μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας θα φτάσει σε όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Κάνοντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά, όπως αυτό που κάνουμε σήμερα όλοι εδώ μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε τον κόσμο μας, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Νοτίου Αφρικής Dawid Du Plessis, από την πλευρά του, συνεχάρη το Δήμαρχο για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες και δομές του Δήμου με αποστολή τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών, υπογραμμίζοντας τη σημασία συμπαράστασης τέτοιων προσπαθειών σε μέρες υψηλού συμβολισμού όπως η σημερινή, που ενισχύουν το αίσθημα αλληλεγγύης των λαών.

Επισφραγίζοντας την ημέρα κοινωνικής προσφοράς προς τιμήν του Νέλσον Μαντέλα, οι δύο πλευρές αντάλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ