2013-07-18 23:12:26
Φωτογραφία για ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το πιο συνηθισμένο ψέμα στις σχέσεις
Ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων είναι το θέμα για το οποίο άνδρες και γυναίκες δεν λένε την αλήθεια αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα.

Είναι διασκεδαστικό όταν έρευνες από πανεπιστημιακές ομάδες μας... επιβεβαιώνουν πράγματα που ξέραμε, που υποψιαζόμασταν και που αφορούν την άμεση καθημερινότητα μας. Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο οι επιστήμονες θέλησαν να μελετήσουν αν οι άνθρωποι λένε ψέματα σε θέματα που αφορούν το σeξ. Αυτό που έχουμε δει σε αναρίθμητες ρομαντικές κομεντί και είναι το σύνηθες αστείο στα σκετς της stand up κόμεντι έχει τώρα και την επιστημονική έρευνα να το επιβεβαιώνει . Άνδρες και γυναίκες λένε ψέματα για τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων τους. Συγκεκριμένα οι γυναίκες δίνουν λιγότερους και οι άνδρες περισσότερες με στόχο να προσαρμοστούν στα σeξουαλικά στερεότυπα των φύλων όπως αποδεικνύει η έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου του Οχάιο και το ερωτηματολόγιο δεν αφορούσε μόνο το σeξ αλλά 100 διαφορετικές συμπεριφορές από διάφορους τομείς της ζωής
. Όλες οι συμπεριφορές είχαν χαρακτηριστεί από προηγούμενη έρευνα σαν τυπικά γυναικείες ή τυπικά ανδρικές. Αυτό που προέκυψε από την έρευνα ήταν πως όταν οι άνδρες ερωτηθέντες γνώριζαν πως είναι συνδεδεμένοι με ανιχνευτή ψεύδους έτειναν να λένε την αλήθεια και να ομολογούν λιγότερες ερωτικές συντρόφους ενώ σε όσους δεν μίλησαν για ανιχνευτή είχαν την τάση να «φουσκώνουν» τον αριθμό των παρτενέρ τους. Το αντίθετο συνέβη στις γυναίκες. Σε όσες αναφέρθηκε το θέμα του ανιχνευτή έτειναν να ομολογούν έναν μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων ενώ όταν υπήρχε η πιθανότητα να ανακαλυφθεί το ψέμα τους έναν ένα μικρότερο αριθμό.

Από την έρευνα αποδεικνύεται πως τα στερεότυπα που αφορούν το σeξ είναι δύσκολο να νικηθούν ενώ ταυτόχρονα φάνηκε πώς οι άνδρες δεν είχαν πρόβλημα να ομολογήσουν συμπεριφορές που θεωρούνταν τυπικά γυναικείες αλλά δεν αφορούσαν την σeξουαλική δραστηριότητα όπως για παράδειγμα το να γράφουν ποίηση. Επίσης με τόσο βαθιά ριζωμένα στερεότυπα ρόλων στο σeξ τίθεται το θέμα πόσο αληθινά είναι τα αποτελέσματα των ερευνών που διαβάζουμε (πόσο ειλικρινά απαντά δηλαδή το δείγμα των ερευνών). Ας το κρατήσουμε στο νου την επόμενη φορά που θα διαβάσουμε τα αποτελέσματα κάποιας νέας έρευνας.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ