2013-07-18 23:11:04
Φωτογραφία για Για ακρότητες και κροκοδείλια δάκρυα για την ΕΡΤ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ o Μιχελάκης
Δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, αποδίδοντάς του «εμφυλιακές κραυγές» και ακρότητες, έκανε δε λόγο για... κροκοδείλια δάκρυα σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ.

Ο κ. Μιχελάκης απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση μιας ασύδοτης και ανεξέλεγκτης ΕΡΤ και η δημιουργία, στη θέση της ,μιας νέας, αδέσμευτης και πραγματικά ανεξάρτητης δημόσιας τηλεόρασης.

«Η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής είναι άλλο ένα επεισόδιο στην απόπειρα πόλωσης και φανατισμού, είναι άλλη μια απόδειξη υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα, που κινούνται κατά της σταθερότητας της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνέχεια, ο κ
. Μιχελάκης έκανε λόγο για «εμφυλιοπολεμικές κραυγές» του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν στη Βουλή για δικτατορία, συμμορία, δοσιλογισμό. «Αυτά είναι ύβρεις στον κοινοβουλευτισμό. Είναι τυφλός ανταγωνισμός στις άκρες και τα άκρα. Δεν είναι τυχαίο που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν ραντεβού στα γουναράδικα. Είναι και προκλητικοί και ανιστόρητοι. Αυτά όλα είναι κραυγές που εντείνονται για να εξάγουν την εσωτερική σας κρίση και έχουν στόχο την αποσυσπείρωση της χώρας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Δεν είναι καθόλου τυχαίο που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν τις συγκεντρώσεις έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σαν λαϊκό κίνημα ανατροπής, αδιαφορώντας ότι την ίδια ώρα χτυπούσαν την χώρα».

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιδόθηκε σε κροκοδείλια δάκρυα» για το θέμα της ΕΡΤ, την οποία όπως είπε, πριν λίγο καιρό τα στελέχη του την χαρακτήριζαν παλιά χουντική ΥΕΝΕΔ. «Στα μεγάλα γεγονότα που άλλαζαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, το συνδικάτο της ΕΡΤ απεργούσε», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, για να προσθέσει ότι «την ίδια ώρα, σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά, γιατί δήλωναν προσωπικό ασφαλείας».

«Στόχος μας είναι μια νέα δημόσια τηλεόραση, όχι κρατική, με λιγότερο προσωπικό, με κριτήρια ΑΣΕΠ, για να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί. Στόχος μας είναι μια αληθινά αδέσμευτη, πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα διέπεται από διαφάνεια», υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης.

Και συνέχισε απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ: «Πολλές φορές επιχειρήθηκε να αλλάξει εν λειτουργία η ΕΡΤ, δεν μπόρεσε, όμως, να γίνει αυτό, γιατί ένα κάστρο βολεμένων, που εσείς αγκαλιάσατε επιμένει να αποδεικνύει ότι οι θυσίες δεν είναι για όλους. Ξεκάθαρα λέμε ότι η κατάργηση της ασύδοτης, ανεξέλεγκτης ΕΡΤ ήταν η μόνη επιλογή. Μην ψάχνετε προσχήματα για να ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή. Δεν μπορείτε να μιλάτε για ποινικές ευθύνες σε υποθέσεις που έχουν μοναδικό στόχο το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον».

«Έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις, απολύθηκαν εργαζόμενοι από ιδιωτικά κανάλια. Καμία αντίδραση. Σιωπή. Τώρα φτάνετε στα άκρα. Παίζετε παιχνίδια φανατισμού και πόλωσης, φλερτάρετε με την κατάρα του διχασμού», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ