2013-07-19 08:39:46
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ όλα σε… ένα! Που και πως θα γίνονται οι εξετάσεις πριν το νοσοκομείο
Πρόσβαση σε όλες τις μικρές μονάδες θα έχουν σε λίγο καιρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να περνούν την πύλη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ενοποιούναι, πριν εισαχθούν σε νοσοκομείο. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Μόνο με παραπεμπτικό από πρωτοβάθμια μονάδα υγείας που θα αναφέρει ότι κρίνεται σκόπιμη η εισαγωγή σε νοσοκομείο θα μπορούν να νοσηλεύονται σε λίγο καιρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. 

Η ενοποίηση όλων των μονάδων υγείας ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας θα αλλάξει όλο το χάρτη της περίθαλψης. Με βάση το υπό κατάρτιση σχέδιο όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να περνούν από μικρά ιατρεία ή πολυιατρεία πριν καταλήξουν σε νοσοκομείο. Και αυτό επειδή εδώ και χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι σχεδόν τα μισά περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν σε πολύ μικρότερες δομές. 

Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθεί ένα ενιαίο σύστημα το οποίο θα υποδέχεται σε πρώτη φάση τους ασθενείς μόλις εμφανίσουν πρόβλημα υγείας. 

Γι αυτό και θα υπάρξει και η αντίστοιχη κατανομή προσωπικού. Ήδη σε περίπου 10 μέρες ο υπουργός Υγείας θα έχει στα χέρια του ένα σχέδιο από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντό και λίγο αργότερα ένα πιο σύνθετο από τον καθηγητή οικονομικών της Υγείας Κυριάκο Σουλιώτη που θα οργανώνει όλη το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ