2013-07-19 09:57:34
Φωτογραφία για Πάτρα: Έκλεψε την καμπάνα αλλά μετάνιωσε - Tον συγχώρεσε ο παπάς
Το περιστατικό προκάλεσε σούσουρο και απορίες στη μικρή κοινωνία του ειδυλλιακού αυτού τόπου, που εκτός των άλλων είναι ξακουστός για την ιστορικότητά του. Σύμφωνα με τον "Κόσμο" όλα ξεκίνησαν όταν ένα πρωί ο παπάς διαπιστώνει έκπληκτος ότι η κεντρική καμπάνα της εκκλησίας έχει κάνει "φτερά".

Αμέσως ειδοποιεί τους επιτρόπους και αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία. Το περιστατικό καταγράφεται, λαμβάνονται αποτυπώματα και όλοι θεωρούν ότι η καμπάνα έχει κλαπεί από κάποια από τις συμμπορίες που "χτυπάνε" παντού, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τους σίδερο και χαλκό.

Το μεσημέρι σε κοντινό προς την εκκλήσία σπίτι, η νοικοκυρά ανακαλύπτει πρόχειρα κρυμμένη σε μια γωνιά της αποθήκης την καμπάνα.

Οι υποψίες της πέφτουν αμέσως στο σύζυγό της, ο οποίος λίγο αργότερα παραδέχεται την πράξη του.

Η οικονομική απόγνωση και η κακιά στιγμή τον είχαν οδηγήσει στην κλοπή.


Οι ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειεας μεγάλες και η φτώχεια κακός σύμβουλος συο μυαλό του οικογενειάρχη που γρήγορα αντιλαμβάνεται το λάθος του.

Η αποστολή της παπαδιάς

Ωστόσο προέκυπτε το ερώτημα πώς θα επανορθώσει το λάθος του χωρίς επιπτώσεις από το νόμο. Η γυναίκα αναλαμβάνε δράση κι επισκέπτεται στο σπίτι της την πρεσβυτέρα του χωριου, αποκαλύπτοντας το μυστικό. Η παπαδιά δέχεται να βοηθήσει και η καμπάνα να επιστρέψει αθόρυβα στη θέση της.

Ο ιερέας μεθόδευσε την τοποθέτηση της καμπάνας στο καμπαναριό του ναού και αναλαμβάνει το ρόλο της απεμπλοκής της αστυνομίας από την υπόθεση.

Επικοινωνεί με την Ασφάλεια και τους ειδοποιεί ότι η καμπάνα βρέθηκε κοντά στο ναό, αφού αυτοί που την αφαίρεσαν φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να την κουβαλήσουν.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ