2013-07-19 10:20:06
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : Η «ΠΡΕΣΑΔΟΥΡΑ», ΤΑ «ΓΑΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ... ΤΑΤΟΥΑΖ!
Μεγάλο ρεσιτάλ από τον Νίκο Αλέφαντο στη στήλη του στο "sportdog.gr" μετά τη φιλική "τεσσάρα" του Ολυμπιακού από τη Φράιμπουργκ και μυθικές εντολές για το πώς πρέπει να παίζει ο Βάις!

Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μείνει έτσι. Έχουνε φύγει παικταράδες τα τελευταία 2 χρόνια και έχουν μαζευτεί πολλοί παίκτες που δεν κάνουν τη διαφορά. Πολλοί παίκτες ρε παιδί μου, πολλοί. Θέλω να είμαι υπομονετικός γιατί είναι το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, περιμένει και μεταγραφές ο προπονητής, έχει μπλεχτεί, δεν ξέρει ποιους να αφήσει έξω αφού μαζεύτηκαν πολλοί που δεν κάνουν τη διαφορά, δεν ξέρει και τι παίκτες θα του φέρουν. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες να κάνουν τη διαφορά.

Καταρχήν μία χαφάρα πρεσαδούρα που θα έρθει και θα πει "έξω τα γατάκια, η θέση είναι δική μου". Έπειτα θέλει αντικαταστάτες του Τζιμπούρ και του Αμπντούν, αν φύγουνε. Θέλει και δεξιό μπακ, αν δεν βγει αυτός ο Σαλίνο… Θέλει και στόπερ. Τον Αβραάμ τον βλέπω μαγκωμένο… Ο Κοντρέρας είναι αργός, δεν τον ήθελα από την αρχή και το έλεγα όταν οι άλλοι τον υμνούσαν. Ο Μανωλάς βρέθηκε σε κακή μέρα.


Θέλω να πω κάτι για τον Βάις. Έχει τα προσόντα να βοηθήσει, μου αρέσει που είναι τόσο γρήγορος, όμως πρέπει να το προσέξουν αυτό που θα πω. Τον βλέπω να τραβιέται πίσω, πάει και μπλέκει σε χώρους που δεν τον ευνοούν. Αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να πηγαίνει και να πέφτει πάνω σε πολλούς αντιπάλους. Αυτός δεν πρέπει να γυρίζει πίσω να κυνηγάει το μπακ, να χάνει λάδια και να ξεθυμαίνει. Αυτός πρέπει να παίζει ακριβώς στο ρόλο που έπαιζε ο Μιραλάς.

Δηλαδή να μη γυρίζει πίσω από τη σέντρα. Να είναι εξτρέμ αιχμής, να σκάει την ντρίμπλα και να κόβει προς τα μέσα, να πηγαίνει προς τον σέντερ μπακ ώστε να σουτάρει για το γκολ ή να βγάζει την ασίστ. Να κυνηγάει να χώνεται στο χώρο μεταξύ του αριστερού μπακ και του αριστερού στόπερ.

Για να το κάνει όμως αυτό ο Βάις πρέπει ο Μίτσελ να του βάλει έναν χαφ σκληροτράχηλο, λόγου χάρη τον Μανιάτη να τον καλύπτει, να τον βοηθάει αμυντικά, ώστε να μην τρώει ο μπακ πίσω από τον Βάις όλη την πίεση αμυντικά. Είναι πολύ γρήγορος ο Βάις και την ψάχνει την ντρίμπλα, το βάρος πρέπει να το ρίξει επιθετικά να τρυπάει την αντίπαλη περιοχή και όχι να αναλώνεται σε χώρους που θα βρίσκει πολλούς παίκτες. Αν αρχίζει τις κούρσες και τις ντρίμπλες κοντά στη σέντρα, πόσους θα περάσει, θα τον κόψουνε. Οι ενέργειές του δεν θα έχουν ουσία.

Τον Μασάντο πάει να τον βάλει σε νέο ρόλο ως 6άρι αλλά το βλέπω δύσκολο αυτό Ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει πιο γρήγορος και πιο θεαματικός, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Παίκτες σαν και αυτούς που χάνει τα τελευταία 2 χρόνια, δηλαδή γρήγορους και θεαματικούς όπως ο Μιραλάς, ο Τοροσίδης, ο Τζιμπούρ, ο Αμπντούν. Πρέπει να τους αναπληρώσει.

Και κάτι άλλο. Πολλά τατουάζ βλέπω να έχουν μαζευτεί στην ομάδα, τι γίνεται…
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ