2013-07-19 10:14:04
Φωτογραφία για Γυναίκα εστιάτορας εναντίον του αρχηγού της ιαπωνικής μαφίας
Θάρρος που ξεπερνά την λογική έχει μία γυναίκα από τη Ναγκόγια, λίγα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, καθώς αποφάσισε να πάει στα δικαστήρια τον Κενίτσι Σινόντα.

Ο 71χρονος αρχηγός της Γιαμαγκούτσι-γκούμι, της μεγαλύτερης από τις «οικογένειες» της Γιάκουζα στην Ιαπωνία, έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές το νόμο και τα δικαστήρια. Μεταξύ άλλων, επειδή εκτέλεσε αντίπαλο μαφιόζο με σπαθί σαμουράι. Τελευταία φορά που βγήκε από τη φυλακή ήταν μόλις πριν δύο χρόνια.

Μία αγνώστων στοιχείων γυναίκα ωστόσο είναι αποφασισμένη να τον φέρει ξανά στις αίθουσες των δικαστηρίων, προκειμένου να αποζημιωθεί για τις απειλές που δέχθηκε από τα μέλη της οργάνωσης. Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια εστιατορίου ζητάει από τον Σινόντα 17,35 εκατ. γιέν ή περίπου 150.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι, μαζί με τους τόκους, το ποσό που πλήρωσε συνολικά για προστασία σε ένα διάστημα 12 χρόνων. Οταν προσπάθησε να σταματήσει, δέχθηκε απειλές από μπράβους της οργάνωσης ότι θα κάψουν το κατάστημά της.

Πρόκειται για την πρώτη μήνυση αυτού του είδους στην Ιαπωνία, μία χώρα όπου η Γιάκουζα είναι πανταχού παρούσα και στην οποία ένας στους τέσσερις είναι «υπάλληλος» του Σινόντα e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ