2013-07-19 10:18:06
Φωτογραφία για Επαφές Τρόικας - Κύπρου: Συζητήθηκε πρόταση για μείωση του Συνεργατισμού
Συνάντηση με τον Συνεργατισμό είχε χθες κλιμάκιο της Τρόικας που επισκέπτεται την Κύπρο. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Συνεργατισμός κατέθεσε σχέδιο δραστικής μείωσης των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο Συνεργατισμός κατέθεσε σχέδιο δραστικής μείωσης των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα το σχέδιο προβλέπει μείωση των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων από 93 σε 18, μείωση των υποκαταστημάτων από 400 σε 250, σχέδιο εθελούσιας εξόδου Συνεργατισμού, μεταφορά της εποπτείας του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζα από 1η Αυγούστου και μεταφορά προσωπικού από το γραφείο του Εφόρου Συνεργατικής Ανάπτυξης στην Κεντρική Τράπεζα.

Επιπρόσθετα, οι κεφαλαιακές ανάγκες του Συνεργατισμού υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσουν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Το ποσό θα καλυφθεί από χρήματα του προγράμματος στήριξης που θα αποδεσμευτούν τον Σεπτέμβριο.


Οι εκπρόσωποι του συνεργατισμού τόνισαν την ανάγκη ολοκλήρωσης της συζήτησης των συγχωνεύσεων το συντομότερο δυνατό αναφέροντας ότι η συμφωνία για τις συγχωνεύσεις μπορεί να επιτευχθεί και πριν την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το σχέδιο θα πρέπει να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM).

Συνάντηση με Ελληνική Τράπεζα

Η Τρόικα συναντήθηκε χθες το απόγευμα και με την Ελληνική Τράπεζα. Οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας υπολογίζονται στα 294 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα καλυφθούν από ίδιους πόρους. Η τράπεζα διαθέτει 306 εκατομμύρια από αξιόγραφα και θα προχωρήσει και στην έκδοση μετοχών 168 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνάντηση με KPMG Λονδίνου

Στο πλαίσιο των χθεσινών συναντήσεων, Η Τρόικα συναντήθηκε και με την KPMG Λονδίνου, όπου έγιναν συζητήσεις σχετικά με τα σενάρια που επεξεργάζεται ο οίκος. Επιβεβαιώθηκε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αποτίμησης της KPMG Λονδίνου για τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου θα δοθούν στην Τρόικα, το Υπ. Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα το Σάββατο, ενώ η τελική έκθεση θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναμένεται νέα συνάντηση το Σάββατο ανάμεσα σε Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Κεντρικής με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Συνάντηση με Δικηγορικό Σύλλογο

Το πρωί της Πέμπτη κλιμάκι της Τρόικας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Δώρο Ιωαννίδη, να τονίζει ότι ο καθορισμός μίνιμουμ αμοιβής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Συνάντηση με ΚΟΤ

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης η Τρόικα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΟΤ, με τον Πρόεδρο του οργανισμού να εκφράζει αισιοδοξία ότι ο ΚΟΤ θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει και θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της Τρόικας.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ