2013-07-19 12:39:04
Φωτογραφία για Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών μετά την καταδίκη Ναβάλνι
Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν τη νύχτα στη Μόσχα, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνι, κυριότερου αντίπαλου του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα OVD-info.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, 209 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες το βράδυ, οι περισσότεροι από τους οποίους αφέθησαν ελεύθεροι.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας για να καταγγείλουν την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Ναβάλνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ανήλθαν σε 2.500, ενώ η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ήταν 10.000.

Καταδίκη για υπεξαίρεση ξυλείας

Ρωσικό δικαστήριο είχε καταδικάσει νωρίτερα τον κ. Ναβάλνι, πολέμιο του κόμματος του πρόεδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και πρωτοστάτη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2012, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ξυλείας από κρατική εταιρεία.


Ο ακτιβιστής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για δίκη με πολιτικά κίνητρα.

Ο 37χρονος Ρώσος είχε ηγηθεί των συγκεντρώσεων καταγγελίας του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας», ενώ είναι διάσημος και λόγω των κειμένων σε ιστολόγιο το οποίο διατηρεί, στα οποία καταγγέλλει περιστατικά διαφθοράς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «σοβαρά ζητήματα» τα οποία τίθενται σε σχέση με τη λειτουργία της ρωσικής δικαιοσύνης και νομοθεσίας. Οι δε ΗΠΑ δήλωσαν «βαθιά απογοητευμένες».

Πριν να του φορεθούν χειροπέδες και να πάρει το δρόμο για τις φυλακές, ο κ. Ναβάλνι κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά, με μήνυμά του στο twitter όπου σημείωνε: «Μην κάθεστε χωρίς να πράττετε τίποτε».

Πρόσφατα, ο καταδικασθείς ακτιβιστής είχε δηλώσει ότι θα ενδιαφερόταν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είχε ήδη καταθέσει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Μόσχας, την οποία, ωστόσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, απέσυρε μετά την καταδίκη του, καλώντας σε μποϊκοτάζ των δημοτικών εκλογών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ