2013-07-19 14:22:10
Φωτογραφία για Πατέρας Βίκυς: Tης έστελνα το αρνί από το χωριό όταν ήταν απλό κορίτσι
«Μέχρι και το ταξί της πλήρωνα», είπε ο Δημήτρης Σταμάτης - «Είναι μια γλυκομίλητη κοπέλα», κατέθεσε συμμαθητής της - Αναπληρωτής Εισαγγελέας: «Στο χωριό ερχόταν με ελικόπτερο;»

«Η κόρη μου ήταν μια απλή κοπέλα. Μεγάλωσε σε ένα χωριό 1000 κατοίκων, δε μπορεί να ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα πλήρωνα το ταξί, για να μη πληρώσει τίποτα εκείνη».

Με αυτά τα λόγια ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, πατέρας της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, περιέγραψε στο δικαστήριο την προσωπικότητα της κόρης του, αποκλείοντας ότι εκείνη μπορεί να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία για την οποία δικάζεται η ίδια, ο σύζυγός της και 17 ακόμη πρόσωπα.

«Η κόρη μου όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από το γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές», είπε ο κ, Δημήτρης Σταμάτης και κατέθεσε πως η κόρη του έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο της, τον οποίο όπως είπε, δεν αποχωριζόταν ποτέ, ούτε για να έχει μαι βραδινή έξοδο.


Πρόεδρος: Πήγατε ποτέ στο σπίτι της στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Πώς σας φάνηκε;

Δ. Σταμάτης: Σαν τι να μου φανεί; Ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων είναι.

Πρόεδρος: Ο γαμπρός σας, ο κύριος Τσοχατζόπουλος τι άνθρωπος είναι;

Δ. Σταμάτης: Ένας πολύ καλός άνθρωπος.

Πρόεδρος: Καταδεχόταν να έρθει στο χωριό;

Δ. Σταμάτης: Ναι ερχόταν. Τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε στη συνέχεια ο συμμαθητής της κ. Σταμάτη, κ. Σ. Αγγελής, ο οποίος ανέφερε ότι μαζί με τη σύζυγο του πρώην υπουργού πήγαιναν μαζί σχολείο.

«Ήταν μια γλυκομίλητη κοπέλα. Ήταν άριστη μαθήτρια και ο χαρακτήρας της παρέμεινε ο ίδιος και μετά το γάμος της με τον κ. Τσοχατζόπουλο», είπε ο μάρτυρας.

Π. Παναγιωτόπουλος (αναπληρωτής Εισαγγελέας): Υπάρχουν εδώ στοιχεία ότι η κ. Σταμάτη θαμπώθηκε από τα πλούτη και τη δόξα του κ. Τσοχατζόπουλου. Τί έχετε να πείτε εσείς μάρτυρα;

Σ. Αγγελής: Εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά.

Πρόεδρος: Πώς ερχόταν στο χωριό; Με το πλοίο της γραμμής;

Σ. Αγγελής: Όχι. Ερχόταν με ΙΧ αλλά και με το λεωφορείο της γραμμής.

Π.Παναγιωτόπουλος: Με ελικόπτερο;

Σ. Αγγελής: Όχι βέβαια

Ο συμμαθητής κατέθεσε ακόμη στο δικαστήριο ότι και οι συγχωριανοί έχουν την ίδια άποψη με εκείνον για την προφυλακισμένη σύζυγο του πρώην υπουργού, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής ήταν στο χωριό σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Εμείς πίναμε καφέ με τον Άκη στο καφενείο του χωριού με ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του παρουσιάστηκε στον Τύπο ως η Μαρία Αντουανέτα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που σπαταλούσε συνεχώς χρήματα.

«Αρκεί αν σκεφτείτε ότι δεν είχε ποτέ ούτε δικό της καλό αμάξι. Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ από κανέναν», είπε ο συνήγορος.

Πρόεδρος: Δεν οδηγεί; Δεν έχει δίπλωμα;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ναι. Οδηγεί το οικογενειακό αμάξι.

Π.Παναγιωτόπουλος: Μπορεί να ειρήσκετο να οδηγούν άλλοι για εκείνη.

Η αλλοδαπή οικιακή βοηθός επί έξι χρόνια στο σπίτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, καταθέτοντας στο δικαστήριο, περιέγραψε τη Βίκη Σταμάτη ως μία γυναίκα που έκανε τις δουλειές του σπιτιού μόνη της, καθώς όπως είπε, είχε θέμα με την καθαριότητα και που ήταν πολύ καλή μητέρα.

«Το σπίτι τους είναι ένα σπίτι πολύ ωραίο, πολύ καλόγουστο, αλλά όχι κάτι φανταχτερό. Είναι ένα νορμάλ σπίτι με δύο τουαλέτες. Ήμουν πολύ ευχαριστημένη που δούλευα εκεί. Η κ. Σταμάτη είναι πολύ απλή, πολύ ευγενική και άψογη μητέρα», είπε η μάρτυρας.

Γ Αδαειλινη (Τακτική Εισαγγελέας): Διαβάσαμε εδώ έγγραφα για πανάκριβα σαλόνια, γκαρνταρόμπες και άλλα Μάρτυρας: Ήταν ένα καλόγουστο σπίτι, πολύ καθαρό, αλλά έχω δει και άλλα πολύ πιο φανταχτερά.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ