2013-07-19 16:30:04
Φωτογραφία για Διαδικτυακός απατεώνας παρίστανε τον αστυνομικό!
Όλα φαίνονταν νομότυπα στην αγγελία πώλησης ενός αυτοκινήτου που είχε αναρτηθεί τον Αύγουστο του 2012 σε ιστοσελίδα του Ίντερνετ, αφού ο «πωλητής» έγραφε το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του κινητού του και συστήθηκε ως εν ενεργεία αστυνομικός! Ο επίδοξος αγοραστής πείστηκε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό την προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ, αλλά αυτοκίνητο δεν είδε!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η απάτη εξιχνιάστηκε χάρη στην μεθοδική έρευνα των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Καρύστου, όπου την είχε καταγγείλει ο 45χρονος που έπεσε θύμα της παραπλανητικής αγγελίας. Εμπνευστής της κομπίνας ήταν ένας συνομήλικός του με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά για την αγοραπωλησία, αλλά ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατέβαλε τα χρήματα ανήκε σε μια 33χρονη συνεργό του που και αυτή εντοπίστηκε.

Ο 45χρονος απατεώνας είχε ισχυριστεί ότι υπηρετεί σε αστυνομική υπηρεσία της Μαγνησίας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αγοραστή κι έτσι, εκτός από την κατηγορία για απάτη που αντιμετωπίζει μαζί με την 33χρονη γυναίκα, κατηγορείται και για αντιποίηση αρχής! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 

Πηγή: protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ