2013-07-19 19:03:10
Φωτογραφία για Μέρκελ: Ξεχάστε το κούρεμα του χρέους
Μία ημέρα μετά την επίσκεψη Σόιμπλε, η κ.Α.Μέρκελ φρόντισε να βάλει τέλος στους ευσεβείς πόθους όσων ανέμεναν ''κούρεμα'' του ελληνικού δημόσιου χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο ήταν πιο ξεκάθαρη από ποτέ.

Τάχθηκε κατά του κουρέματος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι θα είχε καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρωζώνη και θα δημιουργούσε κλίμα μαζικής ανασφάλειας στους επενδυτές.

Είναι ξεκάθαρη πλέον η γερμανική παρελκυστική τακτική, θύμα της οποίας έπεσε ο Α.Σαμαράς.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν αναταράξεις μέχρι τις εκλογές τους και για αυτό δεν πίεσαν ιδιαίτερα και όπως συνηθίζουν την Ελλάδα, όλο αυτό το διάστημα. Ταυτόχρονα ''κοίμιζαν'' τον Πρωθυπουργό και Υπουργούς που είναι φιλικά διακείμενοι προς το Βερολίνο, όπως ο κ.Κ.Χατζηδάκης.

Όποιος μιλούσε με τον Πρωθυπουργό από τα μέσα Ιανουαρίου και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη της κ.Μέρκελ θα διαπίστωνε τη βεβαιότητά του , ότι οι Γερμανοί θα βοηθήσουν την Ελλάδα, προχωρώντας σε ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.


Είχε μάλιστα χρησιμοποιήσει και τη φράση ''μετά τον Ιούνιο, αν έχουμε αντέξει, η Ελλάδα θα απογειωθεί''.

Τώρα που διαφαίνεται το αδιέξοδο, ο κ.Σαμαράς εμφανίζεται βαθιά προβληματισμένος και αναζητά λύση στο αδιέξοδο επιδιώκοντας να προσεγγίσει τις ΗΠΑ, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα το σχέδιο του Βερολίνου είναι να κρατήσει και να εγκλωβίσει την Ελλάδα σε ένα σπιράλ αέναου χρέους, μεταθέτοντας την αποπληρωμή του σε βάθος χρόνου και διογκώνοντας το με την επιπλέον βοήθεια που ανέφερε χθες ο κ.Σόιμπλε.

Μόνο που η επιπλέον βοήθεια σημαίνει ένα νέο δάνειο για να πληρωθούν οι δανειστές και να δεχθούν να επιμηκύνουν το χρόνο αποπληρωμής αλλά και ένα νέο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα.

Όσο για το ταμείο ανάπτυξης και τα 100 εκατομμύρια ευρώ που θα βάλει υποτίθεται η αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας, η ΚFW, είναι μια καλοστημένη παγίδα. Οι Γερμανοί θέλουν να μετατρέψουν αυτό το ταμείο ανάπτυξης σε τράπεζα, η οποία θα αναλάβει να διαχειριστεί τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 , που υπολογίζονται σε 16.4 δισ. ευρώ και αναλογούν στην Ελλάδα.

Read more: http://www.newsbomb.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ