2013-07-19 19:02:04
Φωτογραφία για Αυστηρότεροι εποπτικοί κανόνες για 9 ασφαλιστικές - Τα νέα μέτρα
Εννέα ασφαλιστικές εταιρείες με παγκόσμια παρουσία θα λειτουργούν πλέον με αυστηρότερους κανονισμούς και δυνητικά υψηλότερες κεφαλαιουχικές απαιτήσεις, διότι... οι ρυθμιστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επηρεάζουν έντονα τη λειτουργία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ανάμεσα στα «παγκοσμίως σημαντικά συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» (GSifis) που έχουν επιλεγεί από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είναι η γερμανική Allianz, η AIG, ο γαλλικός όμιλος Axa και η Κινέζικη Ping An Insurance.

Η Διεθνής Ένωση Ασφαλιστικών Εποπτών, δήλωσε ότι οι ασφαλιστικές GSifis - οι οποίες περιλαμβάνουν τις βρετανικές Aviva και Prudential, την MetLife και την Prudential Financial των ΗΠΑ αλλά και τη ιταλική Assicurazioni Generali - θα εποπτεύονται πιο σφιχτά από συμβούλια εθνικών ρυθμιστικών αρχών και θα έχουν «έτοιμες τις διαθήκες τους»,όπως δηλώθηκε χαρακτηρίστηκα, να μπορούν να κλείσουν εύκολα και γρήγορα σε μια κρίση.


Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές σχεδιάζουν επίσης να εισαγάγουν τις πρώτές παγκόσμιες κεφαλαιουχικές απαιτήσεις για τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες. Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο τρέχον έτος.

Η Allianz ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στους νέους κανόνες με δήλωσή της την Παρασκευή. Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος δήλωσε : «Είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τις όποιες απαιτήσεις δημιουργεί η νέα νομοθεσία»

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών εισηγμένων ασφαλιστικών ομίλων που περιλαμβάνονται στη λίστα υποχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, ακολουθώντας την διεθνή αγορά.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ