2013-07-20 10:06:59
Φωτογραφία για Δύο δωδεκάχρονοι Ρομά είχαν ρημάξει τα IΧ στον Πύργο
Δύο δωδεκάχρονοι ΡΟΜΑ ήταν οι δράστες αρκετών διαρρήξεων ΙΧ αυτοκινήτων στα πάρκινγκ του νοσοκομείου και του ΚΤΕΛ Πύργου. Αυτό προέκυψε μετά από έρευνατης Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου που θέλησε να βάλει ένα τέλος στην κατάσταση που είχε γίνει εφιάλτης για δεκάδες οδηγούς. Οι δύο ανήλικοι προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου λόγω ηλικίας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δύο δωδεκάχρονοι τον τελευταίο ενάμιση μήνα είχαν διαπράξει τουλάχιστον οκτώ διαρρήξεις αυτοκινήτων στα δύο πάρκινγκ. Ο στόχος τους ήταν να αρπάξουν σχεδόν πάντα τα κέρματα που έβλεπαν από το παράθυρο πως μπορεί να είχε αφήσει στην κονσόλα του κάθε αυτοκινήτου ο ιδιοκτήτης. Έτσι έσπαγαν κάποιο από τα παράθυρα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό και να ανοίξουν γρήγορα τις πόρτες, και το ίδιο γρήγορα να ψάξουν και να πάρουν ότι μπορούσαν. Οι Αρχές πέρα από τις οκτώ περιπτώσεις που έχουν εξιχνιάσει, ερευνούν την εμπλοκή των δύο ανηλίκων και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις.


Οι εμπλεκόμενοι ΡΟΜΑ είναι σκηνίτες που διαμένουν ο ένας στην περιοχή της διασταύρωσης Φιλοθέης και ο άλλος στην περιοχή της Κεραίας στον Πύργο. Για τον δεύτερο απαγγέλθηκαν κατηγορίες παραμέλησης ανήλικων τέκνων στους γονείς, ενώ στην περίπτωση του πρώτου, οι γονείς του βρίσκονται στην φυλακή κατηγορούμενοι για την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών με αποτέλεσμα το θάνατο στην περίπτωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, στον Πύργο.

Τέλος στην υπόθεση φέρεται να έχει εμπλακεί και ακόμα ένας ανήλικος ΡΟΜΑ ηλικίας 14 ετών, ο οποίος είχε δραπετεύσει πρόσφατα από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Βόλου στις 16 Ιουνίου. Συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου εκεί.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ