2012-04-06 20:44:14
Φωτογραφία για ΟΜΙΛΙΑ GÜL ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Abdullah Gül, χθες επισκέφτηκε την Διοίκηση Πολεμικών Ακαδημιών όπου εκφώνησε μια ομιλία προς τους στρατιωτικούς.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέπεμψε σημαντικά μηνύματα για τις εξελίξεις που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Αυτά τα λαϊκά κινήματα έχουν απογοητεύσει τους «πολιτικούς οριενταλιστές» που ισχυρίζονται ότι το Ισλάμ δεν συνάδει με την δημοκρατία αλλά και τους «πολιτισμικούς ρελατιβιστές» που στερούν από τους λαούς τους τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ισότητα των φύλων υπό το μανδύα του ότι «εμείς ανήκουμε σε έναν άλλο πολιτισμό».

Ο Abdullah Gül αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στη Συρία εφιστώντας την προσοχή σε έναν κίνδυνο.

«Εξακολουθεί το αιματοκύλισμα στη γείτονα μας τη Συρία. Στο Ιράκ υπάρχει μια πολιτική αστάθεια σε δογματική βάση. Υπάρχει το ενδεχόμενο η ένταση που εστιάζεται στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα να μετατραπεί σε μια θερμή σύγκρουση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέπεμψε και ένα μήνυμα όσον αφορά το Ισραήλ.

«Αν το Ισραήλ δεν δώσει μια ευκαιρία στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου και αξιότιμου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, θα μετατραπεί κυριολεκτικά σε ένα καθεστώς απαρτχάιντ μέσα στα επόμενα 50 χρόνια. Το Ισραήλ πρέπει να παρατήσει την στρατηγική μυωπία.»

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του σημείωσε επίσης ότι οι χώρες που προσπαθούν να προστατεύσουν το στάτους κβο θα απουσιάσουν από τη ροή της ιστορίας. InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ