2013-07-20 20:18:05
Φωτογραφία για «Ημέρα χρέους η 20η Ιουλίου»
Ημέρα χρέους χαρακτήρισε την 20η Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του για... την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η 20η Ιουλίου είναι, για τους απανταχού έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος, ημέρα χρέους, είναι πρωτίστως, ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα, τόνισε και πρόσθεσε:

«Είναι πρωτίστως ημέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη ελληνική ιστορία. Για την εισβολή και την κατάληψη μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγοποίηση αδελφών μας Ελλήνων στην ίδια την πατρίδα τους, τους βανδαλισμούς μνημείων του πολιτισμού και της εκκλησίας μας».

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, η 20η Ιουλίου είναι ταυτόχρονα ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι, πρωτίστως, ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ημέρα χρέους του οικουμενικού ελληνισμού, αλλά και του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στη μαρτυρική Μεγαλόνησο που βρίσκεται, τώρα, αντιμέτωπη και με την πιο δεινή οικονομική κρίση.


Οι Έλληνες, συνέχισε, συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων και στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής, λειτουργικής και πραγματικά βιώσιμης που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει τη Μεγαλόνησο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ