2013-07-20 21:59:03
Φωτογραφία για ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ «el clasico» ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ!
Οι δύο πρώην συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Παπανικολάου, θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ισπανία και θα γίνουν οι πρώτοι Έλληνες που θα τεθούν αντιμέτωποι στο el clasico!

Άρωμα Ελλάδας, αλλά και στα δύο «στρατόπεδα», θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία το ισπανικό «el clasico» του μπάσκετ. «Υπεύθυνοι» θα είναι δύο πρώην ερυθρόλευκοι και συγκεκριμένα οι Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι, με διαφορά μερικών ημερών, συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Στη διετή συνύπαρξή τους στον πρωταθλητή Ευρώπης, οι δύο διεθνείς πανηγύρισαν την κατάκτηση δύο κυπέλλων το 2010 και το 2011. Όντας πλέον στους «αιώνιους» της Ισπανίας, θα προσπαθήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους.

Στο παρελθόν, όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr", υπήρξαν αρκετοί Έλληνες που φόρεσαν τη φανέλα είτε της Ρεάλ Μαδρίτης, είτε της Μπαρτσελόνα, αλλά ποτέ δεν έτυχε να βρίσκονται την ίδια σεζόν στις δύο ομάδες, ώστε να τεθούν αντιμέτωποι σε κάποιο ισπανικό «el clasico».


Η αρχή έγινε το 1997 με τον Ευθύμη Ρεντζιά, που πήρε μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα. Έμεινε εκεί μέχρι το 2002 και την τελευταία χρονιά είχε συμπαίκτη τον Νίκο Οικονόμου. Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε για πρώτη φορά Έλληνα παίκτη το 2003 και αυτός ήταν ο Αντώνης Φώτσης, που έμεινε στη «βασίλισσα» μια διετία.

Το καλοκαίρι του 2005, που αποχώρησε ο «batman» από τη Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» για δύο χρόνια. Μάλιστα, προς το τέλος της πρώτης σεζόν, είχε συμπαίκτη τον Γιάννη Μπουρούση, που είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη Βαρκελώνη.

Μετά την αποχώρηση του Κακιούζη από τη Μπαρτσελόνα το 2007, η Ρεάλ προχώρησε στην απόκτηση των Λάζαρου Παπαδόπουλου και Μιχάλη Πελεκάνου, που φόρεσαν τη φανέλα των Μαδριλένων μέχρι το τέλος της σεζόν. Ακολούθησε μια «στείρα» πενταετία, χωρίς έλληνες εκπροσώπους στους δύο «αιώνιους» της Ισπανίας μέχρι τον φετινό Μάιο, όταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκε στα πλέι οφ της Λίγκας με τη Μπαρτσελόνα.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, Μπουρούσης και Παπανικολάου θα γίνουν οι πρώτοι Έλληνες που θα τεθούν αντιμέτωποι σε ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα. Για την ιστορία, ο Καρδιτσιώτης σέντερ γίνεται ο τέταρτος Έλληνας που θα φορέσει τη φανέλα της «βασίλισσας» και ο Τρικαλινός φόργουορντ ο έκτος που θα αγωνιστεί με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα».

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι ο Γιάννης Μπουρούσης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα έχει αγωνιστεί και στους δύο «αιώνιους» της Ισπανίας και ο δωδέκατος στην ιστορία, καθώς έχουν προηγηθεί οι: Άμπαντ, Ορτίθ, Γκαλιλέα, Σάβιτς, Τζόρτζεβιτς, Άλστον, Ντιγκμπέ, Χόκινς, Μποντιρόγκα, Σάντσες και Τόμιτς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ